New Orleans View larger

New Orleans

De hartslag van de jazz

9789064454417

Verkrijgbaar

Beschrijving van de lange reis die de jazz maakte vanuit New Orleans via Chicago, New York, Engeland tot in België en Nederland... Het resultaat van 50 jaar kennis verzamelen, onderzoek en expertise in 1 boek...

More details

20,00 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij EPO
Year 2007
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 272p.

More info

Jazz werd geboren in New Orleans. Iedere straattegel en huisgevel, elke lommerrijke patio van the Big Easy vertelt over de heroïsche tijden van de pioniers. Ze maakten muziek die eenvoudig en oprecht was, recht uit het hart kwam en ook recht naar het hart ging. Met de typische New Orleansbeat.

Deze muziek is als een rode draad in de jazzgeschiedenis blijven bestaan: van de legendarische Buddy Bolden en de succesjaren in het Chicago van de twenties met o.a. Joe 'King' Oliver, via het ambassadeurswerk van Louis Armstrong en de glorierijke revival met Bunk Johnson en George Lewis tot de Britse tradjazz en tot wat vandaag in België en Nederland gebeurt.

JP De Smet legt het hele parcours van de authentieke jazz af. Daaruit groeit een boek van ontmoetingen met merkwaardige mensen (Bill Russell, 'Sweet' Emma Barrett, George Buck, Barry Martyn, Sammy Rimington, Pierre Clasessens, Rudy Balliu en tientallen anderen) en van beschrijvingen van markante plekken en momenten (Preservation Hall, het Jazz and Heritage Festival, Congo Square, het New Orleans Jazzmuseum, het jazzarchief van Tulane University...).

Auteurs

Jean-Pierre De Smet