Naar de bronnen van de FOLK View larger

Naar de bronnen van de FOLK

9789064453427

Sold out

Met humor en een open geest gaat Dree Peremans op zoek Naar de bronnen van de folk, deskundig gegidst door de rijke liederenschat. Resultaat: een uitnodigend, onderhoudend en meeslepend boek.

More details

Data sheet

Uitgeverij EPO
Year 2006
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 208p.

More info

Folk is een oude nieuwe rage. Draailier en trekharmonica lokken volk naar folkfestivals en boombals. Oude volksmuziek wordt naar de nieuwe muziekmode aangekleed. Het begon al in de jaren 60, met de drie Ws: Wannes Van de Velde, Walter De Buck en Willem Vermandere, en met Rum en 't Kliekske. Folk kroop daarna in de pop en kwam dan opeens weer springlevend tevoorschijn. Met een nieuwe opstoot en met nieuwe namen: Kadril, Laïs...

Wat is folk? En wat niet? En waar komt folk vandaan? Uit de mond des volks? Wie heeft het dan geregistreerd? Hoe geraakten het lief uit Schoon lief, hoe ligt gij hier en slaapt, de vrouwen in Heer Halewijn en de katoenspinsters in De Martelaressen der Continues tot bij ons? En wat hebben Lodewijk van Gruuthuse, Jan Frans Willems, Karel Waeri, Florimond van Duyse en Wannes Van de Velde gemeen?

Met humor en een open geest gaat Dree Peremans op zoek Naar de bronnen van de folk. Hij wordt deskundig gegidst door de rijke liederenschat. Resultaat: een uitnodigend, onderhoudend en meeslepend boek, als een boombal.

Dree Peremans: Mijn eigen verhaal is niets vergeleken bij wat eeuwenlang door de gewone man is gekoesterd en doorgegeven aan de kinderen van zijn kinderen. Het is wel een stuk van mijn erfenis en al meer dan dertig jaar probeer ik er een eigen refreintje aan toe te voegen.

Auteurs