UN-LOCK Lezing | 'Racisme schaadt de gezondheid' door Naima Charkaoui

Date :

The 10/12/2021 19:30

Description :

Start om 19.30u. Deuren om 19u.

----

Schrijfster & activiste Naima Charkaoui legt uit hoe racisme de gezondheid en de ontwikkeling schaadt van de mensen die erdoor getroffen worden. Racisme is een groot maatschappelijk en politiek probleem. Maar het is ook een persoonlijk probleem, en daar staan we nog weinig bij stil. In deze lezing – gebaseerd op haar boek ‘Racisme: over wonden en veerkracht’ – legt Naima Charkaoui uit hoe racisme de gezondheid en de ontwikkeling schaadt van de mensen die erdoor getroffen worden. Ze geeft ook handvatten om de veerkracht en weerbaarheid van de slachtoffers te versterken. Met die wegwijzers kunnen niet alleen mensen die zelf getroffen worden door racisme aan de slag, maar ook mensen in hun omgeving (ouders, vrienden,…) en professionals. Vragen uit het publiek welkom.

----

Deze lezing kwam tot stand in samenwerking met WSM, UNION2060 en het team Gezondheid & Participatie van CM Gezondheidsfonds.

---- PRAKTISCH:

>>Gratis maar inschrijving verplicht via 'tickets'.
>>Heb je vragen? Kom naar de inloopmomenten in het Gezondheidspunt op 25/8, 8/9 of 22/9 van 13-16.30u in de Duboisstraat 65 of contacteer ons via mail: gezondheidsbevordering.amt@cm.be

UN-LOCK is een initiatief van CM-Gezondheidspunt Park Spoor Noord i.s.m. met heel wat wijkpartners. www.cm.be/un-lock

Place :

UNION2060, Stuivenbergplein 7, 2060 Antwerpen