Klimaatverandering in organisaties View larger

Klimaatverandering in organisaties

Leiderschap maakt het verschil

9789066659919

Verkrijgbaar

Dit boek biedt een scala aan inzichten gebaseerd op de Transactionele Analyse. Een eyeopener voor managers, HRM functionarissen, coaches en adviseurs, die complexe verantwoordelijkheid dragen voor de ontwikkeling van het werkklimaat in organisaties.

More details

21,00 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij SWP
Year 2009, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 144p.

More info

Dit boek biedt een scala aan inzichten over klimaatverandering in organisaties. De basis vormt de kennis die ontwikkeld is binnen Transactionele Analyse (TA). Het kennisgebied van de TA is een cluster van samenhangende theorieën die inzicht geven in de menselijke persoonlijkheid, in intermenselijke verhoudingen en in systemen waarbinnen mensen samenwerken. Klimaatverandering in organisaties levert een bijdrage aan deze laatste categorie. Het samenwerken binnen professionele systemen, oftewel organisaties.
Uiteenlopende professionals die werken met TA hebben een bijdrage geleverd. Thema's als persoonlijk leiderschap, autonomie, grensmanagement en procesontwikkeling komen op een heldere wijze aan bod. Ook zijn er drie interviews met hoogleraren opgenomen die hun reflecties over klimaatveranderingen in organisaties hier delen. De samenhang die boven al deze bijdragen uitstijgt maakt van dit boek een document dat het perspectief van de lezer op veel niveaus in beweging brengt.

Transactionele Analyse is zo' n krachtig model voor organisaties omdat het heldere concepten gebruikt die positief zijn geformuleerd en vaak worden ondersteund door heldere visuele beelden. Het legt een verbinding tussen de individuele balans en de rol die een persoon in de organisatie heeft. Op systeemniveau voegt dit boek ook concepten uit het psychodynamisch systeemgericht denken toe. Samen vormen zij een ijzersterk kader voor de ontwikkeling van een gezond taakgericht werkklimaat in organisaties. Daarmee is dit boek een eyeopener voor managers, HRM functionarissen, coaches en adviseurs, die complexe verantwoordelijkheid dragen voor de ontwikkeling van het werkklimaat in organisaties.

Joost Levy is internationaal erkend opleider in Transactionele Analyse en geeft tweejarige opleidingen in TA voor mensen met spilfuncties in organisaties. Hij is directeur van Consult; een bureau voor opleiding, training en coaching. Hij leidt ook internationale psychodynamisch systeemgerichte werkconferenties, waarin deelnemers vanuit actuele ervaringen inzicht krijgen in de dynamiek in complexe organisaties en hun eigen rol daarin.

Auteurs


Joost Levy