Een geschiedenis van Egypte View larger

Een geschiedenis van Egypte

van de vroegste tijd tot nu

9789054601784

Verkrijgbaar

Een evenwichtige gids door de soms labyrintische fasen van de beschavingen aan de oevers van de Nijl. Voor het eerst wordt het grote verhaal van de 7000 jaar Egyptische geschiedenis geschreven.

More details

34,95 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij Bulaaq
Year 2014
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 488p.

More info

Egypte is een land met een lange, geschiedenis. Door zijn oudheden, rijkdom en variatie in culturele invloeden spant Egypte, vergeleken met andere grote cultuurlanden, zeker de kroon. Het is opvallend dat er geen toegankelijk overzicht is van ruim 7000 jaar geschiedenis. Wel bestaan er tal van gespecialiseerde deelgeschiedenissen over de farao’s, de Grieken en Romeinen, kopten, de moslimse middeleeuwen, de Ottomaanse en de moderne tijd, inclusief de revolutie van 2011. Het grote verhaal van de lange geschiedenis van Egypte is niet eerder geschreven.

Een geschiedenis van Egypte is een evenwichtige gids door de soms labyrintische fasen van de beschavingen aan de  oevers van de Nijl. De auteur biedt een overzicht van een indrukwekkend verleden en van de hoogte- en dieptepunten van dit oude land. Daarbij valt op dat veel perioden nog lang van invloed zijn geweest, waardoor scheidslijnen veel minder strak en definitief zijn dan je op het eerste gezicht zou denken.

De Leidse hoogleraar egyptologie Olaf Kaper schreef voor deze uitgave en de Engelse herdruk een aanstekelijk voorwoord.

Auteurs

Jason Thompson