Ouders zijn net mensen View larger

Ouders zijn net mensen

Effectief communiceren met ouders in de kinderopvang - IN BALANS

Verkrijgbaar

Effectief, respectvol en plezierig communiceren met ouders in de kinderopvang. Gebaseerd op het communicatiemodel van Thomas Gordon.

More details

18,00 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij SWP
Year 2013, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 120p.

More info

Een goede samenwerking tussen pedagogisch medewerkers en ouders is van cruciaal belang voor een goede opvang, verzorging en opvoeding van kinderen. De basis voor een goede samenwerking is een open en respectvolle communicatie. Communiceren gaat prima als ouders 'makkelijk' zijn. Maar als ouders kritiek hebben, is het niet altijd even gemakkelijk om daar op een professionele manier mee om te gaan. Het gevaar bestaat dat je als pedagogisch medewerker deze ouders beoordeelt als 'moeilijk', 'lastig' of 'onverschillig'. Dit heeft negatieve gevolgen voor de samenwerking en dat is uiteindelijk nadelig voor het kind.

Ouders zijn net mensen is geschreven voor gastouders en pedagogisch medewerkers in de kinderopvang die hun communicatie met ouders effectief, respectvol en plezierig willen laten verlopen. De theorie en de vaardigheden in dit boek zijn gebaseerd op het communicatiemodel van Thomas Gordon. Niet alleen kennis en vaardigheden komen aan bod, maar ook wordt duidelijk hoe deze kennis en vaardigheden in de praktijk kunnen worden toegepast.

Auteurs

Lidwien Boudens