Journalistiek van nu View larger

Journalistiek van nu

Maatschappijgericht en multimediaal

Verkrijgbaar

Het eerste basisboek dat maatschappijgerichte journalistiek centraal stelt: een combinatie van traditionele en populaire journalistiek, aangevuld met civic journalism en verspreid via verschillende kanalen (crossmediaal).

More details

30,95 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij Coutinho
Year 2013
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 264p.

More info

Journalisten krijgen steeds meer een dubbele rol. Enerzijds moeten zij nieuwsfeiten omzetten in snelle, lezersgerichte teksten, video's en foto's en anderzijds vraagt de maatschappij meer en meer om duiding. Studieboeken gaan nog altijd vooral over traditionele journalistiek, maar de opleidingen vragen om een basisboek dat alle (nieuwe) vormen van journalistiek behandelt. Journalistiek van nu voldoet aan die vraag.

Dit is het eerste basisboek dat maatschappijgerichte journalistiek centraal stelt: een combinatie van traditionele en populaire journalistiek, aangevuld met civic journalism en verspreid via verschillende kanalen, crossmediaal. Journalistiek van nu bestaat uit 3 delen. Deel 1 gaat in op het veranderende journalistieke vak. Deel 2, dat het begrip 'nieuws' behandelt, gaat onder andere over: Bureauredactie, Selecteren van Nieuws, Tekstschrijven, Vorm, Opbouw en Achtergrondjournalistiek. Wetten en regels rond journalistiek staan in deel 3.

Van de journalist in opleiding tot de mediaprofessional die het publiek wil blijven bereiken: Journalistiek van nu is voor iedereen in het vak een nieuw standaardwerk.

Auteurs

Harrie Kiekebosch


Willem Zeijl