Hulpverlening aan jeugd en gezin View larger

Hulpverlening aan jeugd en gezin

Systeemgericht werken met adolescenten

Verkrijgbaar

Een inleiding op het werken met gezinnen met adolescenten waarin vanuit praktijk, theorie en techniek handvatten worden gegeven voor de beroepspraktijk.

More details

27,00 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij Coutinho
Year 2013, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 248p.

More info

Het gezin en de familie nemen in het leven van adolescenten een zeer belangrijke plaats in. Vandaar dat hulpverlening aan adolescenten niet alleen gericht moet zijn op deze jongeren, maar op het hele gezinssysteem.

Hulpverlening aan jeugd en gezin biedt een inleiding op het werken met gezinnen met adolescenten waarin vanuit praktijk, theorie en techniek handvatten worden gegeven voor de beroepspraktijk. De 'hoe-vraag' staat centraal: hoe ziet de relatie tussen adolescenten en hun opvoeders eruit? Hoe ziet het werkveld eruit? Hoe gaan ervaren hulpverleners te werk?

Het boek bestaat uit drie delen.
In deel 1 komt de praktijk van het werken met gezinnen met adolescenten aan de orde.
In deel 2 wordt de theoretische context van het werken met gezinnen met adolescenten uiteengezet. Daarbij is gekozen voor een benadering vanuit de ontwikkelingspsychologie, de sociologie en de ethiek.
In deel 3 leggen de auteurs de hulpverleningspraktijk onder de microscoop. Wat zijn voorbeelden van goede praktijken waar aankomende en beginnende (gezins)hulpverleners van kunnen leren? De analyses in dit deel zijn opgebouwd met behulp van transcripten uit de praktijk.

Hulpverlening aan jeugd en gezin is bestemd voor studenten aan sociale studies. Daarnaast is het geschikt voor professionals in de jeugdzorg (pedagogen, gezinshulpverleners en therapeuten).

Auteurs

Martine Noordegraaf


Gert Vierwind