Werken in de SPH View larger

Werken in de SPH

Mensgericht, creatief en methodisch

Verkrijgbaar

Dit boek helpt de student te begrijpen wat creatief, mensgericht en methodisch werken in de sociaal-pedagogische hulpverlening inhoudt. Het is ingedeeld volgens het opleidingsprofiel SPH.

More details

22,00 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij Coutinho
Year 2011, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 200p.

More info

In het dagelijks leven kan iedereen hulp bieden door te luisteren en adviezen te geven. Als sociaal-pedagogisch hulpverlener bied je op een fundamenteel andere wijze hulp: je gaat vanuit je methodische kennis en deskundigheid creatief en mensgericht te werk. SPH'ers kunnen zo op verschillende manieren ondersteuning bieden aan mensen die kwetsbaar zijn op persoonlijk, sociaal en maatschappelijk vlak.

Werken in de SPH helpt de student om te begrijpen wat creatief, mensgericht en methodisch werken in de praktijk inhoudt. Het boek is ingedeeld volgens het opleidingsprofiel SPH, De creatieve professional. In zes hoofdstukken komen de kwalificaties uit het eerste, direct cliëntgerichte segment aan bod. Daarbij wordt een link gelegd met werken volgens de regulatieve cyclus. Ook wordt aan de hand van steeds een andere doelgroep beschreven hoe de SPH'er passende methodes aanwendt. Hierdoor ziet de SPH-student duidelijk wat creatief, mensgericht en methodisch werken in de praktijk betekent.

Werken in de SPH vormt een brug tussen Mensenwerk en Methoden voor SPH, eveneens bij Uitgeverij Coutinho verschenen. De drie boeken bieden samen een complete leerlijn: van werkveldoriëntatie, via een introductie in methodisch werken, naar het werken met diverse methoden.

Dit boek is bedoeld voor hbo-studenten SPH en Social Work. Daarnaast is het ook zeer geschikt voor professionals in sociale beroepen

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Ineke Heemskerk


Van dezelfde auteur:

Romulus Petrina


Van dezelfde auteur:

Nanne Vosters