Methoden voor sociaal-pedagogisch hulpverleners View larger

Methoden voor sociaal-pedagogisch hulpverleners

Verkrijgbaar

Dit boek geeft een gestructureerd overzicht van de zestien meestgebruikte methoden in de sociaal-pedagogische hulpverlening, toegelicht aan de hand van casuïstiek en voorbeelden.

More details

35,95 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij Coutinho
Year 2010, 3de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 396p.

More info

Sociaal-pedagogisch hulpverleners hebben een breed werkveld. Hun cliënten variëren van kinderen met het syndroom van Down tot tbs-gestelden en van gezinnen met opvoedingsproblemen tot demente ouderen. Wat doen SPHers precies op al die verschillende terreinen? Hoe geven zij hun beroepsmatig handelen vorm?

Methoden voor sociaal-pedagogisch hulpverleners geeft een gestructureerd overzicht van de zestien meestgebruikte methoden in de SPH. De methoden zijn ingedeeld volgens vijf fasen in de sociaal-pedagogische hulpverlening: controle en beheersing, genezing en probleemoplossing, behoud of stabilisatie, (maatschappelijk) herstel, en groei of ontwikkeling van de cliënt.

Elke methode wordt toegelicht aan de hand van casuïstiek en voorbeelden. Met een inleiding en een nabeschouwing plaatsen de auteurs de verschillende methoden in een kader. Het boek sluit af met studietaken en een trefwoordenregister.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

John BassantVan dezelfde auteur:

Mart van Dinther


Wilte van Houten


Marieke Linnebank