Misdadigers van morgen? View larger

Misdadigers van morgen?

Over de ontwikkeling en effectieve aanpak van jeugddelinquentie onder twaalfminners

Verkrijgbaar

Dit toegankelijk handboek presenteert een systematisch overzicht van recent criminologisch onderzoek naar jeugddelinquentie en de gevolgen daarvan voor beleid, zorg en preventie.

More details

41,00 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij SWP
Year 2010, 1ste druk
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 320p.

More info

Dat delinquent gedrag van jonge kinderen een voorbode kan zijn van een criminele loopbaan, vindt steeds meer wetenschappelijke erkenning. Toch richten de meeste interventies zich op adolescenten.
Misdadigers van morgen? biedt een systematisch overzicht van recent criminologisch onderzoek naar jeugddelinquentie. Hoe ontwikkelt delinquent gedrag zich?
Zijn er in deze ontwikkeling beschermende en risicofactoren aan te wijzen?
En wat zijn de effecten van interventies op het ontwikkelingsverloop?

De auteurs - gerenommeerde onderzoekers op het terrein van jeugdcriminaliteit - presenteren opmerkelijke onderzoeksbevindingen en gaan in op de vraag wat deze betekenen voor beleid, zorg en preventie. Zo pleiten zij er voor om screening en interventie (ook) te richten op kinderen onder de twaalf jaar.

Misdadigers van morgen? is een toegankelijk handboek, dat niet alleen voor onderzoekers en beleidsmakers in de jeugdzorg en jeugdbeleid van belang is, maar ook handelingsperspectieven biedt aan (ortho)pedagogische professionals en hbo-studenten die een opleiding in deze werkvelden volgen.

Auteurs

Rolf Loeber


Wim Slot


Peter H. van der Laan


Machteld Hoeve


Dorien Graas