Voor het goede doel


Nederlands | 01-02-2011 | 119 pagina's

9789085600343

Paperback / softback


  Lees de eerste pagina's

€ 17,50

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Te bestellen

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro




Tekst achterflap

Met veel jeugdigen gaat het goed. Een aantal heeft echter professionele hulp nodig. Maar hoe zorg je er nu voor dat die hulp tot goede resultaten leidt?

Doelgericht werken vergroot de kans op een succesvol verloop. De auteurs van dit boek hebben in vele studies en contacten met praktijkwerkers ideeën opgedaan over het omgaan met hulpverleningsdoelen in de jeugdzorg. Met dit boek willen zij deze onder de aandacht brengen van een breed publiek. Aan de orde komen onder meer de noodzaak om de doelen te stellen in een goede dialoog tussen cliënt en hulpverlener, het specifiek, meetbaar, aanvaardbaar, realistisch en tijdgebonden formuleren van doelen en het doelgericht werken bij complexe problemen. Ook is er aandacht voor de juiste koppeling van middelen en doelen, zowel theoretisch als in de praktijk.

Voor het goede doel is bestemd voor hulpverleners, behandelcoördinatoren, kwaliteitsfunctionarissen, methodiekontwikkelaars en praktijkbegeleiders in de jeugdzorg en voor studenten en docenten in opleidingen.

Mariska van der Steege werkt bij het Nederlands Jeugd Instituut (voormalige: NIZW Jeugd). Tom van Yperen is eveneens aan het NJI verbonden, en werkt bovendien als bijzonder hoogleraar bij de Universiteit Utrecht.

Details

EAN :9789085600343
Auteur: 
Uitgever :SWP, Uitgeverij B.V.
Publicatie datum :  01-02-2011
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :241 mm
Breedte :159 mm
Dikte :9 mm
Gewicht :265 gr
Status :Te bestellen
Aantal pagina's :119