Hello Ruby View larger

Hello Ruby

Een spannend sprookje over programmeren

9789057124624

Verkrijgbaar

Leer de principes van programmeren en ga meteen aan de slag zonder beeldscherm. Een boek met activiteiten, spelletjes en knutselopdrachten voor kinderen vanaf 5 jaar.

More details

17,95 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Year 2016
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 112p.

More info

Vanaf 5 jaar.

Ruby is een klein meisje met een grote fantasie. In haar wereld kan alles, als ze het maar echt wil. Wanneer haar vader haar vraagt op zoek te gaan naar vijf verborgen edelstenen, gaat Ruby vastberaden op weg en maakt veel nieuwe vrienden: de Sneeuwluipaard, de Vossen, de Pinguïns, de Robots en Django met zijn python.

Terwijl Ruby op avontuur gaat, leer je alles over de principes van programmeren, zoals grote problemen opdelen in kleine, patronen herkennen, stap-voor-stap plannen maken en creatief denken.

Met heel veel activiteiten, spelletjes en knutselopdrachten! Ga meteen aan de slag, zonder beeldscherm:
* Bouw je eigen computer van papier!
* Leer over patronen, herhalingen en algoritmes!
* Verzin je eigen computertaal!

‘Coderen is de taal van de toekomst, en ieder kind zou die taal moeten leren. Hello Ruby is een spannend en avontuurlijk verhaal dat jonge kinderen digitale vaardigheden bijbrengt en creatieve oplossingen leert zoeken. Kinderen die dat kunnen, hebben de wereld aan hun voeten!’ – Neelie Kroes, ambassadeur van StartUp Delta en Codepact.

Zie ook: helloruby.com

Auteurs

Linda Liukas