Couscous en kniekousen View larger

Couscous en kniekousen

9789085605690

Verkrijgbaar

Therapeutisch voorleesverhaal voor kinderen (4 tot 10 jaar) die opgroeien met een ouder die verstandelijk beperkt is. Helpt bovendien de mensen om het kind heen het kind te begrijpen.

More details

16,00 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij Niño (imprint van SWP)
Year 2010, 1ste druk
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 28p.

More info

Mama Medina is lief en ze kan heerlijk couscous maken. Maar Mama Medina kan geen klok kijken. En ze kan ook niet goed lezen. En ze kan ook niet rekenen. Als ze samen een cadeautje gaan kopen dan weet Mama Medina niet hoe ze moet betalen. Dan moet Diana haar helpen. Dan zegt mama tegen de kassajuffrouw: Ik ben niet gewend met die euros. Eerst dacht Diana dat het waar was, maar ze kan ook niet de optelsommen maken die Diana op school krijgt. Heel makkelijke sommen.
Diana woont in een pleeggezin omdat Mama Medina, haar buikmama, niet goed voor haar kan zorgen. Het liefst zou ze een gewone mama hebben, maar ze vindt Mama Medina wel heel erg lief.

Couscous en kniekousen is een therapeutisch kinderboek. Het verhaal is bedoeld om kinderen te helpen die opgroeien met een ouder die verstandelijk beperkt is. Maar ook om de mensen om het kind heen te helpen het kind te begrijpen.

Een ouder met een verstandelijke beperking is voor kinderen vaak onbegrijpelijk en soms heel pijnlijk. Ouders en kinderen schamen zich hier soms voor. Dat is niet terecht, het komt door wat de maatschappij allemaal van ons verwacht. Sommige mensen kunnen daar niet aan voldoen. Het is aan de maatschappij om daar rekening mee te houden en aan de mensen zelf om er goed mee om te leren gaan.

Couscous en kniekousen is een voorleesverhaal voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 10 jaar.

Auteurs