De ander en ik


Nederlands | 20-04-2018 | 112 pagina's

9789085605669

Paperback / softback


  Lees de eerste pagina's

€ 17,90

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro




Tekst achterflap

Dit werkboek gaat over omgaan met andere mensen. Het is een werkboek voor kinderen die moeilijkheden ondervinden in hun omgang met andere kinderen (en volwassenen) en om te voorkomen dat kinderen moeilijkheden gaan ondervinden. Er staan veel tips en opdrachten in over het oplossen van problemen, het omgaan met pesten, gevoelens, vriendschappen en hoe je kunt praten met andere mensen.
Het boek is klassikaal inzetbaar voor groepen kinderen, en kan ook individueel door de ouder thuis gebruikt worden.

Doelgroep: ouders, leerkrachten en (rugzak)begeleiders op scholen.

Biografie

Drs. Nathalie van Kordelaar (1979) is opgeleid tot orthopedagoog-generalist (Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam) en tot specialist hoogbegaafdheid (ECHA, Radboud Universiteit). Zij heeft sinds 2008 samen met Mirjam Zwaan een eigen praktijk: Incontexto Orthopedagogen. Daarnaast werkt zij bij Unita (samenwerkingsverband passend onderwijs) voor de hoogbegaafde leerlingen met bijkomende problematieken (dubbel bijzondere hoogbegaafde kinderen). Zij is vanuit dit samenwerkingsverband betrokken bij een expertisecentrum voor hoogbegaafde kinderen (zowel PO als VO) met bijkomende problematieken die uitgevallen zijn of dreigen uit te vallen in het onderwijs. Voor de start van haar eigen praktijk heeft ze zes jaar gewerkt in het speciaal (basis)onderwijs als lerares en remedial teacher en drie jaar in het REC-4 onderwijs (onderwijs voor kinderen met gedragsproblematiek en psychiatrische problematiek) als orthopedagoog en ambulant begeleider. Momenteel is zij bezig met een promotieonderzoek naar de sociale en emotionele ontwikkeling van hoogbegaafde kinderen in de puberteit bij de Universiteit van Leiden.

Inhoudsopgave

Voorwoord 7 Wie ben ik? 8 Communicatie met anderen 25 Spelen met anderen 40 Vriendschappen 52 Gevoelens 64 Problemen oplossen 76 Omgaan met pesten 88 Wat heb je geleerd? 103 Nawoord voor begeleiders 111 (maar kinderen mogen dit natuurlijk ook lezen!)

Details

EAN :9789085605669
Auteur: 
Uitgever :SWP, Uitgeverij B.V.
Publicatie datum :  20-04-2018
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :279 mm
Breedte :200 mm
Dikte :10 mm
Gewicht :402 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :112