Ik en autisme


Nederlands | 25-11-2020 | 99 pagina's

9789085605300

Paperback / softback


  Lees de eerste pagina's

€ 17,90

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro




Tekst achterflap

Ieder kind is uniek en dus ook ieder kind met een autisme spectrum stoornis. In dit interactieve boek kunnen kinderen en jongeren met autisme meer over 'hun' autisme vertellen door aan te geven welke informatie bij hen past. De opdrachten, tips en spelletjes kunnen samen met een meelezer uitgevoerd worden. Autisme uit zich bij iedereen op een andere manier, dat komt in dit boek duidelijk naar voren.

Uitgangspunt van dit boek is dat kinderen en jongeren met een autisme spectrum stoornis aan anderen kunnen duidelijk maken wat autisme inhoudt, waardoor meer begrip ontstaat. Door het maken van dit boek leren de kinderen ook zichzelf beter kennen en ze komen meer te weten over autisme. Ook voor ouders, familieleden, studenten en professionals die meer willen weten is dit boek een goede kennismaking met autisme spectrum stoornissen. Het boek is opgezet in samenwerking met dr. Martine F. Delfos.

Biografie

Drs. Nathalie van Kordelaar (1979) is opgeleid tot orthopedagoog-generalist (Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam) en tot specialist hoogbegaafdheid (ECHA, Radboud Universiteit). Zij heeft sinds 2008 samen met Mirjam Zwaan een eigen praktijk: Incontexto Orthopedagogen. Daarnaast werkt zij bij Unita (samenwerkingsverband passend onderwijs) voor de hoogbegaafde leerlingen met bijkomende problematieken (dubbel bijzondere hoogbegaafde kinderen). Zij is vanuit dit samenwerkingsverband betrokken bij een expertisecentrum voor hoogbegaafde kinderen (zowel PO als VO) met bijkomende problematieken die uitgevallen zijn of dreigen uit te vallen in het onderwijs. Voor de start van haar eigen praktijk heeft ze zes jaar gewerkt in het speciaal (basis)onderwijs als lerares en remedial teacher en drie jaar in het REC-4 onderwijs (onderwijs voor kinderen met gedragsproblematiek en psychiatrische problematiek) als orthopedagoog en ambulant begeleider. Momenteel is zij bezig met een promotieonderzoek naar de sociale en emotionele ontwikkeling van hoogbegaafde kinderen in de puberteit bij de Universiteit van Leiden. Mirjam Zwaan is orthopedagoog en specialist hoogbegaafdheid (ECHA). Samen met Nathalie van Kordelaar heeft Mirjam sinds 2008 een eigen praktijk; Incontexto Orthopedagogen. Hun praktijk heeft expertise op het gebied van onderwijs, gedragsproblematiek en hoogbegaafdheid. Mirjam ondersteunt kinderen, hun ouders en school met diagnostiek en behandeling. Ook begeleidt Mirjam leerkrachten of klassen ten aanzien van het groepsproces. Ze geeft regelmatig workshops, o.a. over de door haar ontwikkelde materialen. Eerder heeft Mirjam gewerkt als ambulant begeleider en leerkracht binnen REC 4.

Inhoudsopgave

Voorwoord Martine Delfos 4 Wat kun je doen met Ik en autisme? 6 Verhaal: Een dag met Timo 9 1 Sterke kanten en interesses 15 2 Ik en autisme 27 3 Sociaal 40 4 Communicatie 52 5 Anders denken 66 6 Werken op school 78 Nawoord 97 Ten geleide voor meelezers 99

Details

EAN :9789085605300
Auteur: 
Uitgever :SWP, Uitgeverij B.V.
Publicatie datum :  25-11-2020
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :224 mm
Breedte :194 mm
Dikte :11 mm
Gewicht :290 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :99