Ik en autisme View larger

Ik en autisme

thuis en op school

9789085605300

Verkrijgbaar

Uitgangspunt van dit boek is dat kinderen en jongeren met een autismespectrumstoornis aan anderen kunnen duidelijk maken wat hun autisme inhoudt, waardoor meer begrip ontstaat en ze zichzelf beter leren kennen.

More details

17,50 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij Niño (imprint van SWP)
Year 2008, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 100p.

More info

Ieder kind is uniek en dus ook ieder kind met een autisme spectrum stoornis. In dit interactieve boek kunnen kinderen en jongeren met autisme meer over 'hun' autisme vertellen door aan te geven welke informatie bij hen past. De opdrachten, tips en spelletjes kunnen samen met een meelezer uitgevoerd worden. Autisme uit zich bij iedereen op een andere manier, dat komt in dit boek duidelijk naar voren.

Uitgangspunt van dit boek is dat kinderen en jongeren met een autisme spectrum stoornis aan anderen kunnen duidelijk maken wat hun autisme inhoudt, waardoor meer begrip ontstaat. Door het maken van dit boek leren de kinderen ook zichzelf beter kennen en ze komen meer te weten over autisme. Ook voor ouders, familieleden, studenten en professionals die meer willen weten is dit boek een goede kennismaking met autisme spectrum stoornissen. Het boek is opgezet in samenwerking met dr. Martine F. Delfos.

Met illustraties van Hiky Helmantel

Auteurs