Brood en bomen View larger

Brood en bomen

Dementie uitgelicht

9789462670280

Verkrijgbaar

Een boek met luchtige en minder luchtige verhalen over communicatie tussen mensen met dementie en hun familie en mantelzorgers. Over mislukkingen, valkuilen en successen, met boordevol praktische tips, en aandacht voor zingeving.

More details

18,00 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij EPO
Year 2015, 3de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 204p.

More info

Brood en bomen klinkt u vreemd in de oren? De titel lijkt inderdaad wat vreemd. Maar hij voert ons wel naar het hart van dit boek. Want de communicatie tussen personen met dementie enerzijds en hun familie en mantelzorgers anderzijds loopt niet altijd van een leien dakje. Eric Du Meunier trok met zijn bandopnemer van Zeebrugge tot Hasselt en Utrecht, en sprak met beide groepen. Maar ook met artsen, maatschappelijk werkers, mensen achter creatieve initiatieven, zelfhulpgroepen. Hoe ervaren mensen met dementie hun omgeving? Hoe ervaren zij zichzelf? Hoe ga je om met een ondankbare moeder? Wat doet een zoon die tegenover zijn agressieve vader staat? Wat maakt voor al die mensen nu precies het verschil in ondersteuning?
Een boek met luchtige en minder luchtige verhalen over mislukkingen, valkuilen en successen, met boordevol grote en kleine praktische tips, en ook aandacht voor dementie en zingeving.

Samen met het boek krijgt u ook de sociale kaart dementie en links naar informatieve filmpjes aangeboden. Omdat meer kennis over en begrip voor mensen met dementie broodnodig is.

Gerelateerde titels

Auteurs

Eric Du Meunier


Hugo Goedemé