Over-hoop View larger

Over-hoop

Jongeren met een hersenletsel na een verkeersongeval

9789064454257

Verkrijgbaar

Welke gevolgen heeft een zwaar ongeval voor een gezin: het medische verhaal, de psychologische nasleep, de revalidatie, de fysieke beperkingen, de vriendschappen en de onderlinge relaties, de school, het werk, ...

More details

18,50 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij EPO
Year 2006
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 272p.

More info

Een verkeersongeval is een plotse, ingrijpende gebeurtenis, met een grote emotionele impact en vaak met blijvende gevolgen.
Wat gebeurt er niet allemaal als een kind slachtoffer wordt van een verkeersongeval, en daar een blijvend hersenletsel aan overhoudt? We nemen een kijkje in een aantal gezinnen om te ontdekken welke de gevolgen van zo een zwaar ongeval zijn: op het vlak van het medische verhaal, de psychologische nasleep, de revalidatie, de fysieke beperkingen, de vriendschappen en de onderlinge relaties, de school, het werk, en dat voor de verschillende leden van het gezin. Het zijn telkens verhalen over het voortdurend bijstellen van verwachtingen.
Tijdens dit lange proces worden slachtoffers en gezinnen ook geconfronteerd met een hele reeks hulpverleners. De auteur vroeg een aantal van hen naar commentaren op de getuigenissen uit de gezinnen.

Het resultaat is een boek dat het hart van de lezer raakt en dat tegelijk een gids is voor mensen in gelijkaardige situaties. Een waardige opvolger van De stille epidemie.

Het boek kwam tot stand in samenwerking met ZEBRA

Auteurs

Sabine Cocquyt