ADHD? Laat je niets wijsmaken! - herwerkte uitgave View larger

ADHD? Laat je niets wijsmaken! - herwerkte uitgave

9789064453960

Verkrijgbaar

Het eerste boek over ADHD voor adolescenten in Vlaanderen.

More details

17,00 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij EPO
Year 2005
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 120p.

More info

Herwerkte uitgave

ADHD hebben is niet eenvoudig. Niet voor jezelf, maar ook niet voor je omgeving. Het kan je dagelijkse leven helemaal in de war sturen, je zelfvertrouwen een fikse deuk geven, je ontwikkelingskansen beknotten en je familie, leerkrachten en vrienden tot wanhoop drijven. Nochtans, niemand is gedoemd tot dit scenario! Je kan er ook voor kiezen jezelf en je ADHD beter te leren kennen, je gedrag onder controle te houden en je verdrongen eigenschappen te (her-)ontdekken.
In het eerste deel van het boek lees je verhalen van tieners die ontdekken dat ze ADHD hebben. Van 'ik heb geen probleem, 't zijn de anderen die problemen met mij hebben' tot... diagnose. In het tweede deel wordt uitgelegd wat ADHD is, welke de biologische oorzaken zijn, de psychologische kerngegevens, de omgevingsfactoren, het gedrag...
Met veel informatie en praktische tips om jezelf te leren kennen en je problemen beter onder controle te krijgen. Geen studieboek, maar tekst en strip door mekaar.

Monthy Python is een bende ADHDers! Het leven is een feest. Nee, het is niet besmettelijk! Veel mensen zien alleen het drukke gedeelte, niet het kalme. - Uitspraken van jongeren die met dit boek gewerkt hebben tijdens hun reeks psycho-educatie. Hun ADHD blijft maar zij hebben geleerd niet meer te focussen op hun handicap, maar op hun talenten. Zij zijn de voorbodes van een nieuwe zelfbewuste generatie met ADHD. Psycho-educatie werkt!

Auteurs

Hermien De Backer