Patagonië View larger

Patagonië

Het einde van de wereld

9789462670068

Sold out

Een compleet herziene heruitgave van de driedelige Encyclopedia Patagonica van de jaren 90, waarin de auteur zijn kleine obsessie voor Patagonië neerschreef.

More details

Data sheet

Uitgeverij EPO
Year 2014
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 376p.

More info

Bericht aan de lezer: Patagonië bestáát. Neen, het is geen natie met afgelijnde grenzen en ja, er wonen meer schapen dan mensen. Maar zelfs vanuit het meest onooglijk dorp in Vlaanderen of Nederland reis je er binnen de 48 uur naar toe. Trein naar Brussel of Amsterdam, vlucht naar Buenos Aires en dan alsmaar zuidwaarts. Tot je een bord ziet: 'Aquí comienza la Patagonia', 'Hier begint Patagonië'. Al zouden we zelf nog een opschrift toevoegen: 'Hier begint het einde van de wereld.'

In de late jaren tachtig van de vorige eeuw werd Patagonië een kleine obsessie voor Dree Peremans sr. Hij zou er nooit meer van genezen. In dit boek neemt hij de lezer mee langs een lange stoet indianenverhalen. Maar ook ontdekkingsreiziger Magellaan, dichter William Hudson, wetenschapper Charles Darwin en schrijver Jules Verne passeren de revue, en onderweg bots je ook op een ros varken dat weigert met onderaannemers te werken. Lees dit boek 's avonds en met een goed glas wijn binnen handbereik. Dat helpt, want op Patagonië moet je voorbereid zijn.

Patagonië. Het einde van de wereld is een compleet herziene heruitgave van de driedelige Encyclopedia Patagonica van half jaren 90.

Download

Auteurs