Francis Bacon View larger

Francis Bacon

Logica van de gewaarwording

Verkrijgbaar

In 17 hoofdstukken gaat Deleuze de confrontatie met het werk van Bacon aan. De analyses komen uiteindelijk samen in een reflectie op Bacons werk als geheel. Inzicht in de schilderkunst van Bacon en een beeld van Deleuzes eigen filosofische ontwikkeling.

More details

20,50 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij Octavo
Year 2015
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 216p.

More info

Francis Bacon, logica van de gewaarwording verscheen in 1981, toen Gilles Deleuze en Francis Bacon wereldwijd bekendheid genoten. Voor de filosoof Deleuze is Bacon een kunstenaar die ‘prepicturale’ krachten tot uitdrukking wil brengen, een schilder van gewaarwordingen. In zeventien hoofdstukken gaat hij de confrontatie met het werk van Bacon aan door telkens een techniek of stijlelement gedetailleerd in kaart te brengen. Deze afzonderlijke analyses grijpen steeds meer in elkaar en komen uiteindelijk samen in een reflectie op Bacons werk als geheel. De concepten die Deleuze gaandeweg introduceert, geven niet alleen inzicht in de schilderkunst van Francis Bacon, maar vormen ook een onmisbare schakel in Deleuzes filosofische ontwikkeling.

Vertaald door: Walter van der Star - Nawoord: Sjoerd van Tuinen
Gepubliceerd met steun van het Franse Ministerie van Cultuur – Centre national du livre. Speciale dank aan Marlene Dumas.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Gilles Deleuze