Kritisch en klinisch View larger

Kritisch en klinisch

Essays over literatuur en filosofie

Verkrijgbaar

Laatste boek dat de Franse filosoof Gilles Deleuze zelf heeft samengesteld. Over de relatie tussen literatuur en filosofie, over schrijvers als Herman Melville, T.E. Lawrence en Leopold von Sacher-Masoch, en filosofen als Kant, Spinoza en Nietzsche.

More details

19,50 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij Octavo
Year 2015
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 240p.

More info

Kritisch en klinisch verscheen in 1993 en is het laatste boek dat de Franse filosoof Gilles Deleuze zelf heeft samengesteld. Deleuze was zijn leven lang geïnteresseerd in de relatie tussen literatuur en filosofie. Hij was ervan overtuigd dat beide disciplines niet los van elkaar kunnen worden gezien. De wijze waarop literatuur en filosofie met elkaar zijn verweven, toont Deleuze in dit boek in essays over schrijvers als Herman Melville, T.E. Lawrence en Leopold von Sacher-Masoch, en filosofen als Kant, Spinoza en Nietzsche. Meer nog dan een verzameling teksten over literatuur en over Deleuzes favoriete schrijvers is deze essaybundel een pamflet voor het leven.

Vertaald door: Walter van der Star - Nawoord: Sarah Posman
Gepubliceerd met steun van het Franse Ministerie van Cultuur – Centre national du livre; het Institut Français des Pays-Bas/Maison Descartes en de BNP Paribas; Gilles Hondius Foundation; Stichting De Zaaier, Utrecht

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Gilles Deleuze