Fietsen rond het Kanaal - deel 2 West-Frankrijk View larger

Fietsen rond het Kanaal - deel 2 West-Frankrijk

van Roscoff naar De Panne in België

9789077056349

Verkrijgbaar

Voor iedereen die een stuk langs of rond Het Kanaal wil fietsen. Dit tweede deel bevat het Franse stuk van de route (die alle veerhavens aan de Engelse en Franse Kanaalkust verbindt) van Roscoff tot De Panne.

More details

20,50 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij ReCreatief Fietsen
Year 2016
Bindwijze spiraalband
Aantal pagina's 176p.
Extra geheel in kleur

More info

Fietsen rond Het Kanaal is een tweedelige gids, bedoeld voor iedereen die een stuk langs of rond Het Kanaal wil fietsen. De route verbindt alle veerhavens aan de Engelse en Franse Kanaalkust. Zo kan een groot of klein rondje rond Het Kanaal gereden worden door voor een verderweg of dichterbij gelegen overtocht tussen Engeland en Frankrijk te kiezen. Uiteraard kan ook alleen een stuk van de Engelse of Franse kust gefietst worden.

Dit tweede deel gaat langs de Franse Kanaalkust. Wie hier fietst, treft dezelfde variatie in landschappen aan als in deel 1, maar dan in een Franse setting. Krijtrotsen, oesterbanken, crèperies en kathedralen wisselen elkaar af als eb en vloed in de Baai van Mont Saint-Michel.

De route gaat over rustige binnenwegen en paden, die voor een deel autovrij zijn. De afstand van Roscoff naar De Panne is 1500 km en kan met 160 km worden ingekort. Dat is dubbel zo lang als van Dover naar Plymouth, maar met minder steile hellingen; wie in de beschreven richting fietst, heeft ook veel kans op wind in de rug.

Gerelateerde titels

Auteurs

Kees Swart