Hanzefietsroute deel 1 - van Zaltbommel naar Lübeck View larger

Hanzefietsroute deel 1 - van Zaltbommel naar Lübeck

9789077056004

Verkrijgbaar

Derde deel van de Hanzefietstocht, van Brandenburg naar Zaltbommel via een groot aantal Hanzesteden in Midden-Duitsland en Zuid-Nederland. De route is bijna 1100 km lang, gaat door zeer mooie natuurgebieden.

More details

20,50 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij ReCreatief Fietsen
Year 2013, 2de druk
Bindwijze spiraalband
Aantal pagina's 148p.
Extra geheel in kleur

More info

De route begint in Zaltbommel en eindigt in Lübeck aan de Oostzee. De fietsroute doet een groot aantal Hanzesteden aan in het noorden van Nederland en Duitsland en is zo'n 1000 km lang. In de meeste van deze steden zijn veel middeleeuwse bouwwerken bewaard gebleven. De route tussen de steden voert over zeer rustige wegen en paden en door verschillende interessante natuurgebieden en wisselend landschap.

Het Nederlandse deel van de route leidt o.a. door het rivierenlandschap van Waal en IJssel, dwars door de Weerribben en het open weidegebied in Friesland, over de Drentse Hondsrug en door het prachtige Groningse Westerwolde en de vesting Bourtange. In Duitsland gaat de fietsroute o.a. door het natuurpark Wildeshauser Geest met daarin het Urwald Baumweg, door het Altes Land langs de Elbe, over de noordelijke Lüneburger Heide, door het natuurpark Lauenburgische Seen en langs de fraaie rivier de Wakenitz.

In de gids zijn verschillende alternatieven opgenomen zoals de inkorting De Wieden - Gasselte en de inkorting Hamburg - Lübeck. Een alternatief vanuit Zwolle over Hasselt naar Genemuiden, een aanrijroute vanuit het NS-station Assen naar Gasselte en een alternatief door de stad Groningen (kan ook als aanrijroute dienen vanuit NS-station Groningen).

De volgende delen van de Hanzefietsroute brengt de fietser van Lübeck aan de Duitse Oostzee naar Brandenburg (of naar Berlijn) en in deel drie van Brandenburg weer terug naar het Nederlandse Zaltbommel. Ieder deel bestaat uit zo'n 1000 beschreven kilometers.

De Hanzefietsroute is een rondrit van meer dan 3000 km die met de wijzers van de klok mee is beschreven, maar met behulp van de beschikbare GPS-tracks in beide richting is te fietsen.

Auteurs