Hanzefietsroute deel 3 - van Brandenburg of Berlijn naar Zaltbommel View larger

Hanzefietsroute deel 3 - van Brandenburg of Berlijn naar Zaltbommel

met een aanrijroute vanuit Berlijn

9789077056257

Verkrijgbaar

Derde deel van de Hanzefietstocht, van Brandenburg naar Zaltbommel via een groot aantal Hanzesteden in Midden-Duitsland en Zuid-Nederland. De route is bijna 1100 km lang, gaat door zeer mooie natuurgebieden.

More details

20,50 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij ReCreatief Fietsen
Year 2009
Bindwijze spiraalband
Aantal pagina's 140p.
Extra in kleur

More info

De route begint in Brandenburg en eindigt in Zaltbommel. De fietsroute doet een groot aantal Hanzesteden aan in het midden van Duitsland en het zuiden van Nederland en is zon 1100 km lang. In de meeste van deze steden zijn veel middeleeuwse bouwwerken bewaard gebleven. De route tussen de steden voert over zeer rustige wegen en paden en door verschillende interessante natuurgebieden en wisselend landschap.
In Duitsland gaat de route door het Brandenburger Wald und Seengebied naar het stroomgebied van de rivier de Elbe en daarna door het heuvelachtige Teutoburgerwoud en het Sauerland. Het laatste gedeelte tot de Nederlandse grens gaat langs het snelstromende riviertje de Rur.
In Nederland volgt de route afwisselend de Duits-Nederlandse grens en de Maas. Bij Rossum wordt de Waal bereikt en vandaar gaat het langs de Kil van Hurwenen naar Zaltbommel.

In de gids is een aanrijroute vanuit Berlijn naar Brandenburg opgenomen.

De voorgaande twee delen brengt de fietser van Zaltbommel via Lübeck aan de Duitse Oostzee naar Brandenburg (of naar Berlijn). Ieder deel bestaat uit zo'n 1000 beschreven kilometers (zie de overzichtskaart hieronder).
De Hanzefietsroute is een rondrit van meer dan 3000 km die met de wijzers van de klok mee is beschreven, maar met behulp van de beschikbare GPS-tracks in beide richting is te fietsen.

Auteurs