Reitsma's Route naar Rome - deel 1 View larger

Reitsma's Route naar Rome - deel 1

Amsterdam - Garmisch-Partenkirchen

9789064558467

Verkrijgbaar

Eerste deel van een driedelige toeristische fietsroute van Amsterdam naar Rome, via Duitsland en Oostenrijk. Ideaal voor wie ongestoord wil genieten van mooie natuur, afwisselende landschappen en historische steden.

More details

22,95 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij Pirola
Year 2016, 4de druk
Bindwijze spiraalband
Aantal pagina's 168p.
Extra geheel in kleur

More info

Reitsma's Route naar Rome beschrijft in 3 delen een toeristische fietsroute van ca. 2150 km van Amsterdam naar Rome via Duitsland en Oostenrijk. De route is ideaal voor wie ongestoord wil genieten van mooie natuur, afwisselende landschappen en historische steden.

Dit eerste deel voert van de Hollandse polders en rivierlandschappen via de Rijn met zijn romantische burchten en het vriendelijke heuvelland van Zuid-Duitsland naar de Bodensee aan de voet van de Alpen. U passeert daarbij talrijke sfeervolle oude plaatsen, zoals Koblenz, Boppard, Heidelberg, Ellwangen en Augsburg.

Van de drie delen is dti eerste deel het meest geschikt voor beginnende fietsers en fietsers met jonge kinderen. Vrijwel het hele parcours van deel 1 is zeer autoluw en er hoeft maar weinig geklommen te worden. Alleen de oversteek van het dal van de Kocher naar dat van de Jagst en de beklimming van de Schwäbische Alb zijn wat zwaarder.

In deel 1 volgt de route soms onverharde fietspaden door de natuur. Voor wie liever op asfalt blijft zijn er voor de langere onverharde gedeelten asfalt-alternatieven opgenomen.

Reitsma's route naar Rome is makkelijk te volgen dankzij de overzichtelijke kaartjes en de heldere, nauwkeurige routebeschrijving in beide richtingen. Bovendien wordt de route via www.reitsmaroutes.nl door GPS ondersteund. Per etappe vindt u verder kernachtig beschreven bezienswaardigheden, aardige achtergrondinformatie, hoogteprofielen en een uitgebreide lijst campings, hostels, bed & breakfasts en hotels in verschillende prijsklassen.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Hans Reitsma