De groene valleien fietsroute View larger

De groene valleien fietsroute

van Sluis over Boulogne-sur-Mer en de Moezel naar Roermond

9789064558849

Verkrijgbaar

1.050 km fietsplezier door Vlaanderen, Noord-Frankrijk en de Eifel.

More details

22,95 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij Pirola
Year 2016, 4de druk
Bindwijze spiraalband
Aantal pagina's 184p.
Extra geheel in kleur

More info

1.050 km fietsplezier door Vlaanderen, Noord-Frankrijk en de Eifel.

Er zijn van die wereldfietsers... Als je hun verhalen leest, word je er even stil van. Een tochtje over de hei is ook erg leuk! Echter, soms wil je wel wat verder weg, het "buitenland" lonkt, maar hoe vind je nu die leuke fietspaden?

De groene valleien fietsroute geeft hierop het antwoord: ze loopt door Noord-Frankrijk en de Eifel en sluit aan op verschillende LF-routes vanuit Nederland en België. Met de Vlaanderen-LF-fietsroute zijn er tal van rondtochten van een kleine week tot ruim twee weken te maken. Na een korte aanloop vanaf Sluis door het vlakke Vlaanderen, loopt de fietsroute door het verrassend rustige en mooie Noord-Frankrijk tot aan de Moezel in Luxemburg. Vanaf Trier gaat ze via het Kyll-dal door de Eifel terug naar Roermond (aan de LF-3). De route volgt rieviertjes en dalletjes. Maar geen dalen zonder heuvels, er moet wel eens geklommen worden, nergens lang. Op verschillende punten langs de route is er een goede treinverbinding (met fietsvervoer) naar en van Nederland.

Er zijn drie extra aanlooproutes beschreven:
* Langs de Schelde naar Bossuit loopt de verbindingsroute met de LF-30 naar Gent. Vanaf Maastricht (aan de Vlaanderenroute) is het mogelijk om of over de Ardennen of langs de Maas naar Noord-Frankrijk te fietsen. Het traject tot Huy is gemeenschappelijk.
* Vanaf Huy gaat de route over de Ardennen naar Tintigny, bij de Luxemburgse grens.
* Vanaf Huy kan een grotendeels bewegwijzerde, vlakke route langs de Maas gevolgd worden tot Dun-sur-Meuse. Via de LF2 en Ravel 2 kan in Namen op dit traject worden aangesloten.

Gerelateerde titels