Jutland fietsroute View larger

Jutland fietsroute

In het spoor van de Vikingen - van Emmen naar Noord-Jutland

9789064558856

Verkrijgbaar

Fietsroute van zuid naar noord over het Deense schiereiland Jutland, langs zeer oude handelswegen. Schitterende afwisselende natuur én talloze overblijfselen uit de Vikingtijd.

More details

22,95 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij Pirola
Year 2016, 6de druk
Bindwijze spiraalband
Aantal pagina's 180p.
Extra geheel in kleur

More info

Het vriendelijke Deense schiereiland Jutland is bij uitstek geschikt om per fiets te verkennen. Het landschap is heuvelachtig genoeg voor mooie panorama's, maar zwaar klimwerk treft men er niet.
Behalve een schitterende, afwisselende natuur, waar men nog over stille weggetjes doorheen rijdt, zijn er onderweg ook talloze overblijfselen te bewonderen uit een rijk en ruig verleden: de Vikingtijd.

De Jutland Fietsroute is gebaseerd op een stelsel van zeer oude handelswegen en voert van zuid naar noord over de hoogste delen van Jutland. Hoewel het dunbevolkte land vooral rust uitstraalt met zijn bossen, heide, akkers en weilanden, kan de fietser zich steeds weer terugwanen in de roerige eeuw van Harald Blaatand.
Voor veel fietsers opent Jutland de weg naar het noorden. Voor de doortrappers kan de route dienen als aanloop naar diverse bootverbindingen. Maar evenzeer kan deze route haar nut bewijzen voor een zelfstandige fietsvakantie vol ontdekkingen

Auteurs