Fietsen langs de frontlijn van de Eerste Wereldoorlog View larger

Fietsen langs de frontlijn van de Eerste Wereldoorlog

van Nieuwpoort in België naar Bazel in Zwitserland

9789077056363

Verkrijgbaar

Een cultuurhistorische fietsroute langs het westfront dat tijdens de Eerste Wereldoorlog België en Frankrijk in tweeën deelde. Een tocht met een grote verscheidenheid aan cultuur en natuur.

More details

20,50 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij ReCreatief Fietsen
Year 2012 - 3de druk 2020
Bindwijze spiraalband
Aantal pagina's 166p.

More info

Deze fietsroute loopt door het gebied waar tijdens de Eerste Wereldoorlog het westfront lag. Vier jaar lang deelde dit vastgelopen front België en Frankrijk in tweeën. Nu, bijna 100 jaar later, zijn in het landschap nog resten van de frontlinie zichtbaar. Ook heeft elke plek er zijn eigen monumenten, herinneringen en verhalen.

De verscheidenheid aan cultuur en natuur is hier groot: polders en belforten in Vlaanderen, kathedralen in Picardië, wijngaarden en koolzaadvelden in de Champagne, bossen en bergpassen in de Vogezen, vakwerkhuizen en nog meer wijngaarden in de Elzas. Dit alles maakt het fietsen beslist de moeite waard.

De hoofdroute is 1050 km lang en voert over rustige wegen en paden. Zo'n 150 km is helemaal autovrij. Lange steile hellingen worden vermeden. In de Vogezen is er de keuze tussen een pittige route met veel cols en een lichter alternatief.