Van tekst naar text


Nederlands | 12-03-2014 |

9789046904046

Paperback / softback


€ 26,50

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Retourtermijn binnen 14 dagen

   Gratis bezorging vanaf 24 euro




Tekst achterflap

Van tekst naar text is een vertaalboek dat veel meer biedt dan alleen vertalingen. Met dit boek bevorderen studenten via vertalen de vertaalvaardigheid, taalvaardigheid, het taalbewustzijn én het taalgevoel van het Engels. Specifieke moeilijkheden van verschillende soorten teksten komen aan bod, met aandacht voor culturele verschillen.

De duidelijke opbouw van het boek biedt studenten houvast bij het maken van een eindvertaling. Van tekst naar text bestaat uit 8 hoofdstukken die elk een tekstsoort centraal stellen, zoals nieuwsberichten, reclameteksten, academische teksten, formele correspondentie en recensies. De auteurs bespreken verschillende mogelijkheden voor een vertaling, in plaats van één juiste oplossing te geven. Aan de hand van de eigenschappen van de tekstsoort worden zowel problemen op het gebied van lexico-grammar als problemen met betrekking tot specifieke tekstkenmerken besproken. Daarnaast biedt het boek in elk hoofdstuk concrete oefeningen en handige tekstkaders met aanvullende aandachtspunten.

Voor studenten WO Engelse taal- en letterkunde en hbo-vertaalopleidingen jaar 1 en 2 is Van tekst naar text een zeer toepasselijk boek.

Dr. Lettie Dorst is verbonden aan de Universiteit Leiden bij de vakgroep Engelse taal en cultuur. Dr. Bert Weltens en prof. dr. Mike Hannay zijn verbonden aan de Vrije Universiteit, afdeling Taal en Communicatie.

Details

EAN :9789046904046
Auteur: 
Uitgever :Coutinho
Publicatie datum :  12-03-2014
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :240 mm
Breedte :170 mm
Dikte :12 mm
Gewicht :319 gr
Status : Bestelbaar