Ruimtelijke economische dynamiek View larger

Ruimtelijke economische dynamiek

Kijk op bedrijfslocatie en regionale ontwikkeling

Verkrijgbaar

Een overzicht van de belangrijkste theorieën in de economische geografie. Grondig herziene derde druk. Geactualiseerd en met een nieuwe indeling.

More details

27,50 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij Coutinho
Year 2012, 3de herziene druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 220p.

More info

Wat gebeurt waar en waarom daar? Dat zijn de centrale vragen van de geograaf. De economisch geograaf kijkt vooral naar de locatie en regionale spreiding van ondernemers en consumenten. Traditioneel worden die verklaard uit ruimtelijke verschillen in kosten en opbrengsten tussen landen, regi's en steden. Maar er zijn ook andere verklaringen in omloop.

Ruimtelijke economische dynamiek geeft een overzicht van de belangrijkste theorieën in de economische geografie. Hoe kiezen bedrijven hun locaties en wat kunnen overheden doen om de welvaart in hun regio te bevorderen? Hoe vaak verplaatsen bedrijven zich eigenlijk en bestaat de 'homo economicus' nog? Hoe komen concurrentielijstjes tot stand? En heeft citymarketing eigenlijk wel zin? Dit zijn onder andere vragen die in dit boek worden beantwoord.

Deze derde druk is grondig herzien. Naast het actualiseren van voorbeelden en theorieën, hebben de auteurs gekozen voor een nieuwe hoofdstukindeling. Alle belangrijke theoretische stromingen komen naar voren. Hierbij staat de toepasbaarheid voor studenten en docenten voorop.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Oedzge Atzema


Van dezelfde auteur:

Jan Lambooy


Van dezelfde auteur:

Ton van Rietbergen


Van dezelfde auteur:

Sjef van Hoof