Mensen maken de stad View larger

Mensen maken de stad

Bouwstenen voor een sociaalecologische toekomst

9789491297281

Verkrijgbaar

Oikos vroeg onderzoekers en professoren om samen na te denken over de toekomst van de stad. Dat leverde vier kernwoorden op wonen, solidariteit, superdiversiteit en klimaatneutraal, en een pleidooi voor participatie en stedelijk burgerschap.

More details

24,50 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij EPO
Year 2012 - 2015, 4de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 368p.

More info

Onze steden staan voor een immense uitdaging. De stadsbevolking neemt fors toe, en nog nooit woonden er zo veel groepen mensen met een verschillende achtergrond. De kloof tussen arm en rijk neemt elk jaar toe, en ook de ecologische voetafdruk van de stad is groter dan de planeet kan dragen. Dit leidt tot dé vraag van de 21ste eeuw: hoe kan de stad tegelijkertijd groeien en meer solidair en ecologisch worden?

Als denktank voor sociaalecologische verandering nodigde Oikos onderzoekers en professoren uit om samen na te denken over de toekomst van de stad. Wat is de huidige staat van de stad? Wat kunnen de krachtlijnen zijn voor een toekomstgericht stedelijk beleid? In de antwoorden op deze vragen komen vier kernwoorden naar boven: wonen, solidariteit, superdiversiteit en klimaatneutraal. Ze worden tot een geheel samengeweven met een pleidooi voor participatie en stedelijk burgerschap als rode draad. Want Mensen maken de stad is een boek over en voor stadsbewoners die hun toekomst in handen nemen.

Met bijdragen van Paul Blondeel, Eric Corijn, Eveline Cortier, Patrick Deboosere, Pascal De Bruyne, Pascal De Decker, Filip De Rynck, Sven De Visscher, Eva Heuts, Dirk Holemans, Maarten Loopmans, Bruno Meeus, Henk Oosterling, Stijn Oosterlynck, Erik Rombaut, Elise Schillebeeckx, Nick Schuermans, Jim Segers, Anne Snick, Linda Struelens, Pieter Van den Broeck, Barbara Van Dyck, Linus Vanhellemont en Griet Verschelden.

Dit boek op Facebook

Auteurs

Dirk Holemans (red.)