De ScheidingsNavigator View larger

De ScheidingsNavigator

De weg door scheidingsprocessen

9789088505713

Verkrijgbaar

Een praktisch hulpmiddel dat scheidingsbemiddelaars, coaches, therapeuten en andere deskundigen die met scheidingssituaties van doen hebben handreikingen geeft om hun cliënten door het gehele scheidingsproces heen te navigeren.

More details

36,00 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij SWP
Year 2015
Bindwijze grote paperback
Aantal pagina's 248p.

More info

De ScheidingsNavigator is bedoeld om u handreikingen te geven om uw cliënten door het gehele scheidingsproces heen te navigeren. Deze handreikingen bestaan uit onder andere een uitgebreide proceskaart waar de processen en de fasen van een “doorsnee” (echt-)scheiding in opgetekend staan, een uitgebreide uitleg over de fasen binnen de processen waar cliënten mogelijk doorheengaan en verschillende modellen die als tools ingezet kunnen worden.

De ScheidingsNavigator is een praktisch hulpmiddel voor scheidingsbemiddelaars, coaches, therapeuten en andere deskundigen die met scheidingssituaties van doen hebben. Immers, de hedendaagse (echt-)scheiding is anders geworden en als professionals hebben we rekening te houden met wat onze cliënten willen en wat zij zelf aan voorbereidend werk kunnen doen. Met behulp van de proceskaart kunnen cliënten zien in welke fase zij zich bevinden en welke stappen er nog genomen moeten worden. De ScheidingsNavigator bevat ook tools om het collega-ouderschap te bevorderen en ook voor de kinderen, in verschillende leeftijdscategorieën, zijn tools ontwikkeld. Hierdoor wordt een bewustere manier van uit elkaar gaan begeleid, waarbij het na-huwelijk eveneens op de agenda komt te staan.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Jocelyn Weimar