Een atlas voor het stiefgezin View larger

Een atlas voor het stiefgezin

9789088500053

Sold out

Een beschrijving van de reis die de verschillende betrokkenen gaan afleggen bij de vorming van het nieuwe gezin. Met stukjes kennis en praktische adviezen.

More details

Data sheet

Uitgeverij SWP
Year 2009, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 129p.

More info

Liesbeth Groenhuijsen beschrijft in Een atlas voor het stiefgezin de reis die de verschillende betrokkenen gaan afleggen bij de vorming van het nieuwe gezin.
Ogenschijnlijk heeft iedereen hetzelfde doel voor ogen: samen een nieuw geheel smeden waarin de volwassenen als partners nieuw geluk vinden en waarin de kinderen zich goed kunnen ontwikkelen. Na een weergave van de feiten volgt een beschrijving van de voorbereiding, valkuilen, en uiteindelijk de feitelijke vorming van het nieuwe gezin. In de beschrijving zijn stukjes theorie opgenomen en vermelding van de kennis die wetenschappelijk onderzoek heeft opgeleverd. Elk onderdeel wordt afgesloten met een aantal praktische adviezen.

Voor stiefouders en aanstaande stiefouders, opa's en oma's, hulpverleners die vakmatig met stiefgezinnen te maken hebben.

Speciaal voor kinderen schreef Liesbeth Groenhuijsen over het thema stiefgezin Ouders in het wild, dat verscheen in de serie Inzicht.

Auteurs

Liesbeth Groenhuijsen