De hemel van de verbeelding View larger

De hemel van de verbeelding

zestig brieven over kunst

9789491297984

Sold out

Kunstenaars, zakenlui, politici, journalisten, wetenschappers... schrijven een brief naar een geliefd iemand en vertellen hem/haar over het belang van kunst in hun leven.

More details

Data sheet

Uitgeverij EPO
Year 2014
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 296p.

More info

AKO (Antwerps Kunstenoverleg) startte in september 2013 een campagne onder de naam Mijn dagelijkse portie kunst. In april 2014 ging die campagne over in de nationale campagne Ik kies voor kunst. Beide campagnes maken deel uit van een bredere beweging in de Vlaamse kunstensector om zowel de politiek als de publieke opinie bewust te maken van het grote belang van de kunsten.

Een van de acties van de campagne Mijn dagelijkse portie kunst mondde uit in dit brievenboek. Aan een brede groep mensen – kunstenaars, zakenlui, politici, journalisten, wetenschappers... – werd gevraagd een brief te schrijven naar een geliefd iemand en hem/haar te vertellen over het belang van kunst in hun leven. Het boek is, hoe kan het ook anders, zeer divers geworden. Nuchtere brieven naast heel emotionele, brieven vol argumenten naast zeer persoonlijke brieven, politiek geïnspireerde brieven naast anekdotische, brieven naar kinderen en kleinkinderen naast brieven aan dode bewonderde kunstenaars. En dat was ook wat we wilden: een koor van heel verschillende stemmen die vanuit heel verschillende invalshoeken zeggen wat kunst voor hen persoonlijk en voor de samenleving betekent. En toen de 'Zestig brieven over kunst' dan eindelijk allemaal binnen waren, waren het er... vijfenzestig.

Auteurs

- Antwerps Kunstenoverleg