Arroz View larger

Arroz

Een verhaal van de paella en haar vele varianten, met recepten

9789064454394

Verkrijgbaar

Eerherstel voor de paella. Een combinatie van historisch onderzoek, reizen, het leren bereiden van paella bij specialisten in Spanje.

More details

12,50 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij EPO
Year 2007
Bindwijze paperback met flappen
Aantal pagina's 96p.

More info

Elk gerecht met een verleden heeft zijn eigen verhaal. Want subtiele smaakevenwichten vergen generaties ondervinding. Dat is ook het geval voor de duizendjarige rijsttraditie in en om Valencia en het Albuferameer. De Moren brachten het gewas, 'arruz', naar Spanje en in Valencia kwam het tot volle bloei. Daar zeggen ze unaniem: 'Paella is een gerecht dat in één grote pan wordt klaargemaakt boven een groot vuur, waarbij goedgekozen kruiden belangrijk zijn.'

Zoals paella de laatste decennia aan de costas werd verminkt, zo wordt zij vandaag weer in ere hersteld. Dat komt door de herwaardering van de Spaanse keuken, zowel de experimentele als de traditionele. In de nieuwe arrocerías, letterlijk: rijstrestaurants, wordt het woord 'arroz' tot een nagelnieuw cultbegrip verheven.

In dit verhaal is keuken cultuur en wordt het klaarmaken en eten van de Paella a la marinera of de Arroz serrano een zalige belevenis.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Ivo Hermans