Wij zijn een groep View larger

Wij zijn een groep

Versterk het groepsgevoel met verrassende opdrachten en spel

9789088502330

Verkrijgbaar

Korte en intensieve training voor de basisschool om het groepsgevoel positief te stimuleren. Kan op elk moment van het jaar worden ingezet door de eigen leerkracht of intern begeleider. Vanaf de middenbouw.

More details

24,00 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij SWP
Year 2011, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 164p.

More info

Met gevarieerde opdrachten, spel en creativiteit leren kinderen met de training Wij zijn een groep elkaars goede eigenschappen en vaardigheden kennen. Een klas waarin gepest wordt, een die na een vakantie samengevoegd is, of een klas die uit subgroepjes bestaat en kinderen buitensluit wordt hierdoor gestimuleerd om elkaar te helpen en om elkaar positieve feedback te geven. Ook afspraken leren maken, problemen samen oplossen, omgaan met pesten en grenzen aangeven zijn sociale vaardigheden die geoefend worden met als doel de sfeer in de klas te verbeteren.

De training is kort en intensief en kan op ieder moment van het jaar ingezet worden door de eigen leerkracht of intern begeleider. De opbouw gaat van kortdurende thematische opdrachten naar opdrachten die een wat langere spanningsboog vragen. Suggesties voor generalisatie en consolidatie zorgen ervoor dat ook buiten de lessen de verworven vaardigheden beklijven. De bijlagen met werkbladen zijn te kopiëren, te downloaden en via het digibord klassikaal te introduceren.

Wij zijn een groep is een training voor de basisschool om het groepsgevoel positief te stimuleren. De training kan ingezet worden vanaf de middenbouw.

Auteurs