Houvast View larger

Houvast

Contactgericht spelen en leren met kinderen in het autistisch spectrum

Verkrijgbaar

Hoe maak je contact met kinderen met autisme? Hoe sluit je aan op hun prikkelverwerking? Anneke Groot geeft antwoord op deze vragen en biedt daarmee belangrijke hulp om de kwaliteiten en het leervermogen van kinderen met autisme te ontwikkelen.

More details

24,00 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij SWP
Year 2015, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 160p.

More info

Hoe maak je contact met kinderen met autisme? Hoe sluit je aan op hun prikkelverwerking? Waarom werkt het om op hun voorwaarden met ze mee te spelen? Anneke Groot geeft in dit boek antwoord op deze vragen en biedt daarmee belangrijke hulp om de kwaliteiten en het leervermogen van kinderen met autisme te ontwikkelen.

Door prikkelverwerkingsproblemen en dyspraxie lukt het kinderen met autisme vaak niet te laten zien dat ze iets wel begrijpen. Ze hebben moeite om gericht te handelen en leren minder van hun fouten, ze verdwalen in hun hoofd. Een uitgestoken (ouder)hand, afgestemd op hun uitvoerende vaardigheden, helpt hen om tot gerichter handelen te komen en succeservaringen te hebben.

Houvast gaat ook over jezelf. Kinderen met autisme reageren vaak sterk op hoe jij je voelt. Hoe kun je je gevoelens van stress, onzekerheid en machteloosheid omzetten in kracht en vertrouwen?

Anneke Groot is moeder van een zoon met autisme en al ruim vijftien jaar een gewaardeerd deskundige op het gebied van contact en autisme. Ze schrijft met veel levendige en praktische voorbeelden over haar methodiek Contactgericht Spelen en Leren. Een prachtig boek voor ouders en professionals, dat vooral belangrijk is omdat ons onderwijssysteem en onze opvoedingsideeën vaak haaks staan op wat kinderen met autisme nodig hebben.

"Kinderen met autisme gebruiken hun zintuigen anders dan 'normale' kinderen. Voelsprieten (lees: prikkels) staan altijd 'aan' en daarom kunnen ze jou feilloos 'lezen'. Contactgericht spelen en leren maakt gebruik van die voelsprieten en de mogelijkheden van je bijzondere kind om te communiceren. Een enorme belangrijke stap naar herkenning en acceptatie." - Anja en Paul Haarhuis

"Er zijn veel therapieën voor kinderen met autisme; voor mij zijn dat parels. Contactgericht spelen en leren is het snoer dat al die parels verbindt." - Een ouder

"Anneke Groot biedt met haar boek Houvast een hoopvol perspectief en geeft veel bruikbare inzichten om tot een liefdevolle en effectieve benadering te komen. Voor mij heel herkenbaar, want als geen ander weet ik dat het contact met kinderen met autisme vaak anders verloopt dan je verwacht en dat je handvatten nodig hebt om je kind te bereiken. En als dat dan lukt, kun je daar heel veel kracht uit halen." - Aaltje van Zweden, Voorzitter Stichting Papageno

Auteurs

Anneke Groot