Handboek Veilig Ontwerp en Beheer View larger

Handboek Veilig Ontwerp en Beheer

Sociale veiligheid in buitenruimten, gebouwen en woningen

Verkrijgbaar

Sociale veiligheid is een belangrijk aandachtspunt bij het ontwerpen en beheren van buitenruimten, gebouwen en woningen. Dit boek belicht dit onderwerp vanuit alle mogelijke kanten.

More details

29,90 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij Thoth
Year 2008
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 176p.
Extra 20,6 x 26,5 cm - 145 kleurenillustraties

More info

De manier waarop de gebouwde omgeving is vormgegeven beïnvloedt de veiligheid en veiligheidsbeleving van mensen. Op goed ontworpen, gebouwde en beheerde plekken is het veroorzaken van overlast of het plegen van delicten praktisch onmogelijk, terwijl andere plekken criminaliteit als het ware uitlokken. Sociale veiligheid is een belangrijk aandachtspunt bij het ontwerpen en beheren van buitenruimten, gebouwen en woningen.

Het Handboek Veilig Ontwerp en Beheer helpt opdrachtgevers, stedenbouwers, (landschaps)architecten, bouwers en beheerders zich te verplaatsen in het gebruik en de beleving van gebruikers. Het geeft uitgebreide achtergrondkennis over sociale veiligheid en een samenvatting van de meest gebruikte methodieken en instrumenten, geïllustreerd met voorbeelden.

De auteurs van het boek hebben jarenlang ervaring in het werken aan veiligheid. Ze belichten sociale veiligheid in dit boek vanuit alle mogelijke kanten: vanuit het proces (van initiatief tot en met beheer), vanuit alle partijen die te maken kunnen hebben met veiligheid (van architecten tot en met verzekeraars) en op alle schaalniveaus (landschap, stedenbouw, architectuur, interieur en product). Aan de hand van een set vuistregels en mogelijke maatregelen laten ze zien wat opdrachtgevers, ontwerpers, bouwers en beheerders kunnen doen.

Uitgave in samenwerking met de Stichting Veilig Ontwerp en Beheer

Auteurs

Ita Luten (redactie)