Leraar, jij maakt het verschil! View larger

Leraar, jij maakt het verschil!

De leerkracht als succesfactor

Verkrijgbaar

Een toegankelijk praktijkboek dat leerkrachten (in opleiding) helpt een positieve, flexibele houding te ontwikkelen en strategieën aanreikt om moeilijke situaties meester te worden.

More details

21,50 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij Coutinho
Year 2012, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 184p.

More info

'Roy, ik hoop niet dat je het erg vindt dat ik verder ga met het uitleggen van de breuken, terwijl jij probeert in slaap te vallen!' Aldus een leraar die een leerling met een kwinkslag weer bij de les betrekt.

Een leraar die met succes een klas runt, klaart een stevige klus. Hoe doet hij dat?

Leraar, jij maakt het verschil! is een toegankelijk praktijkboek ter ondersteuning van leerkrachten in het basisonderwijs. De focus ligt op het ontwikkelen van een positieve, flexibele houding. De auteur beschrijft vanuit haar eigen ervaring als leraar en coach strategieën om moeilijke situaties meester te worden en reikt handvatten aan om effectiever en met meer plezier te werken. Zij illustreert dit met vele voorbeelden uit de praktijk die stof bieden tot reflectie en discussie, waardoor de leraar meer zicht krijgt op het eigen handelen en dat van anderen. Dit alles helpt bij het ontwikkelen van een professionele houding voor de klas. De voorbeelden en tips maken dit boek tot een praktische gids die elke leraar gelezen zou moeten hebben.

Leraar, jij maakt het verschil! behandelt de praktische dilemma's waar (startende) leraren in het basisonderwijs dagelijks mee te maken krijgen vanuit vier perspectieven: de leerling, de leraar, leerlingen en leraar als groep, en de ouders. Daarmee is dit een uniek boek, dat bij uitstek geschikt is om pabostudenten en startende leerkrachten te ondersteunen.

Auteurs

Lucie Nijmeijer-Snellers