Aan de slag met positieve psychologie View larger

Aan de slag met positieve psychologie

meer veerkracht en zelfvertrouwen voor leerlingen van 10 tot 15 jaar

9789088506659

Verkrijgbaar

34 lessen in welbevinden. Wetenschappelijk inzichten vertaald naar een eigentijds en modern lesprogramma dat aansluit bij de leefwereld van pubers en prepubers.

More details

42,00 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij SWP
Year 2016, 1ste druk
Bindwijze grote paperback
Aantal pagina's 248p.

More info

Hoe ontwikkel je vaardigheden bij pubers en prepubers die kunnen zorgen voor een gevoel van welbevinden en het vergroten van veerkracht? De 34 lessen in welbevinden uit dit boek bieden leerkrachten een stevig en flexibel instrument om leerlingen te inspireren. Aan de slag met positieve psychologie is opgedeeld in zes hoofdstukken van ieder vijf tot zes lessen rond een thema waaruit de leerkracht naar keuze een programma kan samenstellen. Iedere les heeft een opbouw van zestig minuten, aanwijzingen voor de uitvoering, hand-outs voor studenten die gedownload kunnen worden en referenties en gerelateerde bronnen.

Ilona Boniwell en Lucy Ryan zijn erin geslaagd om wetenschappelijke inzichten te vertalen naar een eigentijds en modern lesprogramma. De activiteiten in dit programma sluiten aan bij de leefwereld van jongeren: in lessen worden YouTube video’s gebruikt of door leerlingen zelf ingebracht naast afspeellijsten met hun favoriete muziek. Coöperatief leren, een onderbouwde en effectieve didactische aanpak, is onderdeel van alle lessen.

Ernst Bohlmeijer, Hoogleraar geestelijke gezondheidsbevordering Universiteit Twente, zegt in zijn inleiding: ‘De lessen in dit boek kunnen jongeren helpen om richting te bepalen en vertrouwen te ontwikkelen in de eigen mogelijkheden in een leefomgeving die steeds turbulenter en ongewisser wordt en waarin zij steeds zelfstandiger hun weg moeten vinden.’

 

Auteurs

Ilona Boniwell


Lucy Ryan