De onvergetelijke leraar View larger

De onvergetelijke leraar

9789066659612

Verkrijgbaar

In dit boek gaan de auteurs op zoek naar het geheim van de onvergetelijke leraar. Hoe ze eruitzien. Wat ze kenmerkt. Wat maakt de onvergetelijke leraar zo onvergetelijk?

More details

16,00 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij SWP
Year 2008
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 129p.

More info

'De gelukkige klas is verdwenen, samen met de onvergetelijke leraar', schreef Jan Siebelink toen vorig jaar De gelukkige klas van Theo Thijssen gratis werd verspreid. Maar is dat wel zo? In dit boek gaan de auteurs op zoek naar het geheim van de onvergetelijke leraar. Hoe ze eruitzien. Wat ze kenmerkt. Wat maakt de onvergetelijke leraar zo onvergetelijk? Waarom liepen leerlingen voor hem of haar wél het vuur uit de sloffen? Waarom weten ze nu nog wat hun onvergetelijke leraar hun bijbracht?

De onvergetelijke leraar is een eerbetoon aan de mensen die u en ons hielpen te worden wie we zijn: leraren met liefde voor het vak en aandacht voor hun leerlingen. Zij maken immers het onderwijs. Het is een zoektocht naar de emotie die een goede docent - soms decennia later - nog kan oproepen bij mensen als Jan Siebelink, Femke Halsema, Ivo Opstelten, Frits van Oostrom, Marjolein Februari, Micha de Winter, Gerlach Cerfontaine, Andries Knevel, Fay Lovsky, Len Munnik, Jacques Wallage, Esther Jansma en Arnold Heertje. Bij mensen als u. Het is aan u om te beoordelen of deze leraren lijken op de leraren van nu. En of deze later ook onvergetelijk zullen blijken te zijn.

Drie auteurs werken bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, één als tekstschrijver bij een communicatiebureau. Ze schreven dit boek op persoonlijke titel.

Auteurs

Arjen de Boer


Rien Rouw


Van dezelfde auteur:

Harm Peter Smilde


Frank Willemsen