Behandelgids ADHD bij volwassenen, therapeutenhandleiding View larger

Behandelgids ADHD bij volwassenen, therapeutenhandleiding

een programma voor cognitieve gedragstherapie

9789057125058

Verkrijgbaar

42,99 € tax incl.

Data sheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Year 2018
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 172p.

More info

ADHD is een neurobiologische stoornis die niet alleen bij kinderen voorkomt, maar ook bij volwassenen. Op latere leeftijd kunnen de gevolgen voor werk, eigenwaarde en sociale contacten uiterst nadelig zijn. Medicatie is soms effectief, maar vaak niet voldoende.

Met Behandelgids ADHD bij volwassenen bestaande uit een therapeutenhandleiding en een cliëntenwerkboek beschikken cognitief-gedragstherapeuten voor het eerst over een evidence-based methode waarmee volwassenen met ADHD hun symptomen de baas kunnen worden. Samen vormen deze boeken een afgerond programma waarmee typische ADHD-problemen als snel afgeleid zijn, impulsiviteit en moeite met organiseren en plannen, worden bestreden. Al dan niet in combinatie met medicatie biedt de Behandelgids de beste kans op verlichting bij deze slopende aandoening.

Het programma bestaat uit twaalf sessies. Deze therapeutenhandleiding biedt de therapeut per sessie effectieve behandelstrategieën en heldere instructies. Het bijbehorende cliëntenwerkboek bevat informatie en materialen ter ondersteuning van de therapiesessies.

Aan bod komen:
organiseren en plannen
management van overweldigende taken
omgaan met papierwerk
afleidbaarheid verminderen
afleiding uitstellen
denkfouten voorkomen door functioneel te leren denken
uitstelgedrag voorkomen
betrokkenheid van gezinslid of partner

Dit boek is uitsluitend bedoeld voor professionals.

Auteurs

Steven SafrenCarol Perlman