Rob Tielman blikt naar aanleiding van zijn zeventigste verjaardag terug op zijn jeugd, zijn activiteiten in de homo/lesbische beweging, en in de humanistische beweging. Tenslotte rondt hij zijn memoires af met zijn ervaringen als nije Fries.
In dit boek worden de opvattingen over de verhouding tussen het persoonlijke en het politieke vanaf de Tweede Wereldoorlog tot begin jaren tachtig in Nederland onderzocht, voor de humanistische en de homolesbische beweging.
Hoe denken vrijdenkers, anarchisten en humanisten over opvoeding en onderwijs en hoe hebben ze bijgedragen aan de ontwikkeling van pedagogiek en onderwijs in Nederland?
13 oorspronkelijke teksten van Piet Spigt, illustraties en 6 speciaal voor deze bundel geschreven teksten over Piet Spigt geven samen een beeld van de geschiedenis van het vrijdenken en humanisme tussen 1945 en 1980.
Een bloemlezing met 100 teksten als bron van bezinning en bezieling voor humanisten. Voor mensen, door mensen en voor een zinvol bestaan.
Deze oratie gaat over de tijd waarin wij leven en de grote vragen die op ons afkomen.
Autobiografische geschriften en radioredes tegen het antisemitisme van Jan Hoving, een van de voormannen van de vrijdenkersbeweging in het Interbellum.
Multatuli belicht als inspiratiebron voor vrijdenkers en humanisten.
Een rijk geïllustreerde bloemlezing teksten van Tielman. Niet alleen bedoeld om terug te blikken, maar ook ter inspiratie voor het humanisme nu en in de toekomst.
Dit boek brengt je terug in de tijd van de vredesdemonstraties, de bom, en de schijnvrede erna, geïnteresseerd en betrokken, maar ook met enige afstandelijkheid.
In deze bloemlezing wordt een beeld gegeven van de manier waarop Van Praag in de loop der jaren zijn gedachten over het humanisme heeft ontwikkeld.
Verrassende inzichten in een eigentijds humanisme met verbindende kracht in onze samenleving.
Dit boek geeft niet alleen een historische schets van 40 jaar humanistisch geestelijke verzorging in gevangenissen in Nederland, maar geeft door praktijkverhalen ook een inkijk in het werk van de gevangenishumanist.
In naam van welke waarden kunnen de autonomie en onverzadigbaarheid van het dikke-ik in het dagelijks leven begrenst worden zonder diens eigenheid geweld aan te doen? Een antwoord vanuit een kritisch-humanistisch perspectief.
19 bijdragen van uiteenlopende schrijvers geven tezamen een overzicht van Constandses ideeën en de ontwikkeling daarvan.
AGENDA
No upcoming events at this time