Marco Van Hees fileert het systeem dat België bovenaan alle rankings van fiscale paradijzen katapulteert. Over notionele interesten, belastingaftrek, meerwaarde op aandelen, definitief belaste inkomsten... en de noodzaak van een miljonairstaks.
Een verrassend relaas over een Europa waarin België maar ook pakweg Spanje en Italië plaats mogen ruimen voor kleine, zwakke regio's die door het bedrijfsleven in een economische wedren tegen elkaar uitgespeeld kunnen worden.
Een onthutsend verhaal over wurgprijzen, domme slimme meters, energiearmoede, de zonnepanelenzwendel, speculanten op de stroombeurs, machtsmisbruik, groengewassen vuile stroom...
In dit prima staaltje onderzoeksjournalistiek duikt de auteur in de wereld van de mijnbusiness in Afrika. Het levert een ongemakkelijk verhaal op over een economie die geen ontwikkeling brengt maar parasiteert.
Hoe de relatie van de mens tot arbeid de afgelopen decennia veranderde, met als hoogtepunt de flexicurity. Van werken om te leven tot leven om te werken. Een heldere en toegankelijke beschrijving.
Professor Jaap Kruithof (1934-2009) was de moraalfilosoof en politieke doordenker die mensen een geweten schopte. In die boek zijn artikels en stukken uit zijn boeken gebundeld die aantonen hoe eigentijds en bruikbaar Kruithof wel is gebleven.
Een klein groepje mensen, goed voor minder dan 1% van de wereldbevolking, dat ervan droomt om van de hele planeet een derdewereldgebied te maken... dat is het vertrekpunt van het nieuwe boek van Michael Parenti.
Lucas Catherine onderzoekt in dit boek wie binnen het Belgische establishment Israël steunt en waarom.
Met het enthousiasme van een student ontleedt Chomsky in zijn nieuwste boek de politieke ontwikkelingen in de beide Amerika's.
Een pamflet waarin de toen nog jonge Marx en Engels hun ideeën over geschiedenis, economie, klassenstrijd en revolutie samenvatten. Hoe actueel is het nog? Elvis Peeters deed de oefening in zijn woord vooraf. Paul Verrept zorgde voor de illustraties.
Dit boek over ontwikkeling en ontwikkelingssamenwerking is bijzonder omdat het de kritiek au sérieux neemt maar tegelijk pleit voor méér solidariteit tussen Noord en Zuid.
De financiële crisis in een woordenlijst gevat: de daders en medeplichtigen, slachtoffers en omstaanders, wapen en drijfveren... en 70 nieuwe woorden om alles beter te begrijpen.
De auteurs leggen de echte ontstaansredenen van de NAVO bloot en beschrijven het streven van de NAVO naar een ambitieuze mondiale rol, gebaseerd op een doctrine van militaire interventie.
Op mensenmaat geeft een stem aan wie de crisis aan den lijve ondervindt en reikt stof aan voor een socialisme zonder blauwe plekken, voor een maatschappijvisie op mensenmaat. Stof tot debat, stof tot verandering..
Lucas Catherine geeft concrete antwoorden op vragen rond de oorlog in Gaza en het Israëlisch-Palestijnse conflict. Charles Ducal verwoordt treffende het menselijk drama van deze tragedie in een cyclus van negen gedichten.
Michael Parenti toont aan hoe de democratie in de VS verkracht wordt door een feitelijke oligarchie van Corporate America, waarbij rijkdom de cruciale powerbroker is.
Chomsky's prangendste kritiek op de VS tot op heden. Een topboek van de 'invloedrijkste hedendaagse intellectueel', met een massa nieuw feitenmateriaal. Een andere kijk op de Amerikaanse presidentsverkiezingen.
De mondiale industriële landbouw ruïneert de familiale lokale landbouw en daarmee het leven en de welvaart van een paar miljard mensen op het platteland. Dit is het verhaal van de mensen die zorgen voor ons voedsel.
Een pleidooi voor een ecologische omslag vanuit een integrale visie op een ecologische economie, met sociaal rechtvaardige oplossingen. Een positief verhaal met nieuwe kansen voor werkgelegenheid en echte levenskwaliteit.