Dit boek richt zich op de verandering van de aanpak en uitvoering van het jeugd(zorg)beleid op lokaal niveau. Een geactualiseerde uitgave van het studieboek Jeugdbeleid in transitie uit 2014.
Dit boek geeft inzicht in wat het betekent om een licht verstandelijke beperking te hebben en wat de oorzaak is van het ervaren van belemmeringen in het dagelijks functioneren. Kennis hierover vergroot de kans op succesvolle hulpverlening.
18 essays van afscheidnemend hoogleraar Jeugdbescherming Ido Weijers (universiteit Utrecht) met als rode draad de reflectie op de grondslagen van jeugdstrafrecht en kinderbescherming.
Dit boek inspireert om met het kind zelf te praten, en niet met de stoornis. De hulpverlener wordt uitgedaagd om expert van de vraag te worden in plaats van expert van het probleem, om actief te observeren en tegelijk te participeren.
Aan de hand van verhalen van jongeren, professionals en beleidsmakers maken de auteurs zichtbaar hoe sociale in- en uitsluitingsprocessen werken.
Dit kleine handboek behandelt ruim 30 problemen die bij het opvoeden van jeugdigen tussen 6 en 18 jaar kunnen voorkomen. Bestemd voor ouders, leerkrachten en professionals.
1Gezin1plan is gebaseerd op Gezin Centraal, een gezins- en oplossingsgericht methodisch programma. Het helpt professionals gezinnen zo te begeleiden dat zij zelf hun eigen antwoorden en oplossingen gaan vinden.
Dit boek geeft antwoord op vragen over de aard, kenmerken en aanpak van jeugdcriminaliteit in Nederland.