EPO op Facebook EPO op Facebook

sociaal-politiek

cover Inaya

Inaya
Brief aan mijn kind
Bleri Lleshi

Wachtend op de geboorte van zijn eerste kind, schrijft de auteur een brief. Over zijn eigen roots diep in de Albanese Alpen. Over Brussel, de geboortestad van Inaya. Maar zeker ook over de wereld waarin ze zal opgroeien.

cover Van cohousing tot volkstuin

Van cohousing tot volkstuin
De opmars van een andere economie
Gerard Hautekeur

Een ronde van Vlaanderen langs stadslandbouwprojecten, sociaal distributieplatform gezonde voeding, sociale kruideniers, cohousingprojecten, initiatieven van buurteconomie, ruil- of deeleconomie. Langs hoofdrolspelers, bevoorrechte getuigen en experts.

cover Het boek van Sint-Niklaas

Het boek van Sint-Niklaas
Johan de Vos

Een uitnodiging om mee door Sint-Niklaas te stappen, de stad die in 800 jaar wordt, en door een heel andere bril naar de dingen te kijken.

cover In Molenbeek

In Molenbeek
Hans Vandecandelaere

In deze herziene uitgave blijft het oorspronkelijke verhaal over het mozaÔek en de dynamiek van culturen, religies, veiligheid, sluikstort, onderwijs, armoede en gemondialiseerde rijkdomproductie behouden. Maar in twee nieuw hoofdstukken blikt de auteur ook terug op een bewogen jaar.

cover Graailand

Graailand
Het leven boven onze stand
Peter Mertens

Het langverwachte vervolg op Hoe durven ze? - Een alternatief op de profeten van de angst, zoals Trump, Le Pen en Wilders.

cover Kinderen van het web

Kinderen van het web
Undercover als pedofiel
Peter Dupont

In 2013 gaat de Belgische onderzoeksjournalist Peter Dupont undercover in het milieu van het webcam kindersekstoerisme op de Filipijnen. Hij ontdekt een land waar letterlijk alles te koop is.

cover De kracht van rechtvaardigheid

De kracht van rechtvaardigheid
Jan Nolf

Vertrekkend van zijn 25 jaar lange loopbaan legt Vlaanderen bekendste erevrederechter de vinger op de wonde van justitie. En hij toont aan hoe het anders kan.

cover Klein lexicon van het managementjargon

Klein lexicon van het managementjargon
Een kritiek van de nieuwe newspeak
Rudi Laermans - Lieven De Cauter - Karel Vanhaesebrouck

In dit klein handwoordenboek doorprikken de auteurs de nieuwe, ideologisch geladen woorden die onze taal binnenslopen vanuit duren boeken over management, marketing en merchandising. Van audit tot zelfevaluatie, over branding, competitiviteit en win-winoperatie. Om de lezer de ogen te openen en te wapenen.

cover Vrijheid & Zekerheid

Vrijheid & Zekerheid
Naar een sociaal-ecologische samenleving
Dirk Holemans

In dit uitdagende boek toont Holemans aan hoe de samenleving van de 21ste eeuw eruit kan zien en hoe we ecologische rechtvaardigheid en sociale duurzaamheid bereiken.

cover De supersamenwerker

De supersamenwerker
Dirk Van Duppen - Johan Hoebeke

Aan de hand van recent wetenschappelijk onderzoek van biologen, antropologen, neurowetenschappers en kinderpsychologen tonen Van Duppen en Hoebeke dat de mens in wezen supersociaal is. Dit explosieve boek werpt een nieuw licht op ons mensbeeld. Want neen, wij zijn niet de koele winstwolven die neoliberale economen van ons proberen maken.

cover De eeuw van onze kinderen

De eeuw van onze kinderen
Rik Pinxten

Dit is niet de autobiografie van Rik Pinxten. In dit boek gebruikt onze bekendste antropoloog zichzelf wel als ingangspoort tot een universeel verhaal: dat van de grote verschuivingen van onze naoorlogse geschiedenis. Een filosofisch boek ťn een parabel over het leven van en in de westerse cultuur.

cover BelgiŽ

BelgiŽ
Een mťnage ŗ trois
Guido Fonteyn

Een bundeling van 3 essentiŽle boeken van Guido Fonteyn: Over de taalgrens, Grensgebied en Vlaanderen, Brussel, WalloniŽ. Samen een averechtse wandeling doorheen de geschiedenis van ons complexe land.

cover FUCK TINA!

FUCK TINA!
Opgetekend door Trees Heirbaut, gefilmd door Jef Maes
Nigel Williams

In dit boek en deze film steekt de Antwerps-Britse stand-upcomedian opnieuw het Kanaal over, naar zijn geboortestad Bristol, naar schrijver Owen Jones, naar diens collega Joris Luyendijk, maar ook naar de jaren dat de Iron Lady de plak zwaaide. Aan de hand van gesprekken met onder andere Tom Lanoye, Slongs Dievanongs en Rachida Aziz koppelt Williams voortdurend terug naar BelgiŽ. Hoezo, There Is No Alternative?

cover Dit is morgen

Dit is morgen
Thomas Decreus - Christophe Callewaert

Thomas Decreus en Christophe Callewaert bespreken de hedendaagse recepten om onze samenleving uit de impasse te halen. Hun conclusie is verrassend. Verandering blijkt niet eens zo moeilijk.

cover Dwarsliggers voor opbouwwerk

Dwarsliggers voor opbouwwerk
Alain Storme

Een reeks teksten met economische, sociaalgeografische en politiek-filosofische inslag. Geen praktijkboek over opbouwwerk maar het resultaat van drie decennia naar de dingen kijken met de ene voet in de praktijk en met de andere in de theorie.

top
 

Overzicht

alle boeken in de rubriek sociaal-politiek

Verwacht

Feminisme

Feminisme
Terug van nooit weggeweest - Anja Meulenbelt

Lang leve de vergrijzing

Lang leve de vergrijzing - Patrick Deboosere

Liever Sandra dan Samira?

Liever Sandra dan Samira?
Over praktijktesten, mysterieshopping en discriminatie - Pieter-Paul Verhaeghe

Lobbyen in de Wetstraat

Lobbyen in de Wetstraat - Dominique Soenens

Waarom (niet) langer werken?

Waarom (niet) langer werken? - Kim De Witte

Wat heb je vandaag op school geleerd?

Wat heb je vandaag op school geleerd? - Tino Delabie - Dirk De Zutter - Nico Hirtt