EPO behoort niet tot een uitgeversgroep en kiest voor een onafhankelijke koers. In onze boeken geen officiŽle waarheden en geen eenheidsdenken, maar feitelijke analyses, achterkanten van het officiŽle gelijk, de ontrafeling van mythes. Onze boeken richten zich daarbij niet tot een kleine groep specialisten, maar tot een breed publiek.

 

 

boeken over de Verenigde Staten Ontmoetingen met Fidel Castro
alles over

de VS


        Fidel Castro

 

nieuwe boeken

  Kinderen van het web Kinderen van het web - Peter Dupont
In 2013 gaat de Belgische onderzoeksjournalist Peter Dupont undercover in het milieu van het webcam kindersekstoerisme op de Filipijnen. Hij ontdekt een land waar letterlijk alles te koop is.
klik de cover voor meer info
  De kracht van rechtvaardigheid De kracht van rechtvaardigheid - Jan Nolf
Vertrekkend van zijn 25 jaar lange loopbaan legt Vlaanderen bekendste erevrederechter de vinger op de wonde van justitie. En hij toont aan hoe het anders kan.
klik de cover voor meer info
  Ry Cooder Ry Cooder - Wouter Bulckaert
Allereerste biografie van de Amerikaanse gitarist en songschrijver, maatschappijkritische verhalenverteller en hedendaagse Woody Guthrie. Een pageturner vol scherpe dialogen, snedige anekdotes en verrassende verhalen.
klik de cover voor meer info
  Malcolm X Malcolm X - Fikry El Azzouzi
Meer dan een halve eeuw na zijn dood blijft Malcolm X, formerly known as Malcolm Little, een icoon en cultheld in hetzelfde rijtje als Che en Lumumba. Dit boek wekt hem weer tot leven.
klik de cover voor meer info
  Klein lexicon van het managementjargon Klein lexicon van het managementjargon - Rudi Laermans - Lieven De Cauter - Karel Vanhaesebrouck
In dit klein handwoordenboek doorprikken de auteurs de nieuwe, ideologisch geladen woorden die onze taal binnenslopen vanuit duren boeken over management, marketing en merchandising. Van audit tot zelfevaluatie, over branding, competitiviteit en win-winoperatie. Om de lezer de ogen te openen en te wapenen.
klik de cover voor meer info
  Boogie Business Boogie Business - Paul Ambach, opgetekend door Dirk Steenhaut
Ambach betekende voor de concertwereld in BelgiŽ wat Edison betekende voor de lamp: hij vond haar uit. De ontmoetingen met een eindeloze stoet legendes maar ook zijn eigen carriŤre als muzikant lezen als een avonturenroman. De aangrijpende geschiedenis van zijn Joodse familie lijkt dan weer eerder op een Hollywoodfilm. Maar voor beide geldt: de realiteit overtreft de fictie.
klik de cover voor meer info
  De stilte en het onuitsprekelijke De stilte en het onuitsprekelijke - Antoon Van den Braembussche
Een zoektocht naar een diepere, existentiŽle en spirituele dimensie, een ervaring van het onuitsprekelijke die meer dan ooit de geijkte grenzen tussen kunst en mystiek, religie en atheÔsme, tussen westerse en oosterse filosofie doorbreekt.
klik de cover voor meer info
  De tabakslobby in BelgiŽ De tabakslobby in BelgiŽ - Luk Joossens
Joossens begon zijn kruisvaart tegen de sigaret in 1977. Aan de vooravond van zijn pensioen blikt hij terug en noemt hij man en paard.
klik de cover voor meer info
  Vrijheid & Zekerheid Vrijheid & Zekerheid - Dirk Holemans
In dit uitdagende boek toont Holemans aan hoe de samenleving van de 21ste eeuw eruit kan zien en hoe we ecologische rechtvaardigheid en sociale duurzaamheid bereiken.
klik de cover voor meer info
  Terra Reversa Terra Reversa - Peter Tom Jones - Vicky De Meyere
Een update van het boek dat voor het eerst verscheen in 2009. Een verrassend positief geluid in het debat over de transitie naar een klimaatvriendelijke, circulaire ťn veerkrachtige economie.
klik de cover voor meer info
  Dementie Dementie - Jan Steyaert
De belangrijkste info over dementie overzichtelijk bij elkaar, vanuit het perspectief van mensen die beroepsmatig zorgen voor personen met dementie en hun mantelzorgers.
klik de cover voor meer info
  De supersamenwerker De supersamenwerker - Dirk Van Duppen - Johan Hoebeke
Aan de hand van recent wetenschappelijk onderzoek van biologen, antropologen, neurowetenschappers en kinderpsychologen tonen Van Duppen en Hoebeke dat de mens in wezen supersociaal is. Dit explosieve boek werpt een nieuw licht op ons mensbeeld. Want neen, wij zijn niet de koele winstwolven die neoliberale economen van ons proberen maken.
klik de cover voor meer info
  De eeuw van onze kinderen De eeuw van onze kinderen - Rik Pinxten
Dit is niet de autobiografie van Rik Pinxten. In dit boek gebruikt onze bekendste antropoloog zichzelf wel als ingangspoort tot een universeel verhaal: dat van de grote verschuivingen van onze naoorlogse geschiedenis. Een filosofisch boek ťn een parabel over het leven van en in de westerse cultuur.
klik de cover voor meer info
  BelgiŽ BelgiŽ - Guido Fonteyn
Een bundeling van 3 essentiŽle boeken van Guido Fonteyn: Over de taalgrens, Grensgebied en Vlaanderen, Brussel, WalloniŽ. Samen een averechtse wandeling doorheen de geschiedenis van ons complexe land.
klik de cover voor meer info
  Oorlog zonder grenzen Oorlog zonder grenzen - Ludo De Brabander
In dit boek toont Ludo De Brabander hoe de politiek van westerse en regionale machten in de Arabische wereld overal als een boemerang in het gezicht van gewone mensen terugvliegt.
klik de cover voor meer info
  De uitverkoop van Zuid-Amerika De uitverkoop van Zuid-Amerika - Raf Custers
Raf Custers reisde elf maanden van BraziliŽ, door Uruguay en ArgentiniŽ, naar Chili en BoliviŽ en belicht in zijn boek de burgerbewegingen daar, die willen dat hun natuur en toekomst voorrang krijgen op het grote geldgewin van regeringen en big business.
klik de cover voor meer info
  FUCK TINA! FUCK TINA! - Nigel Williams
In dit boek en deze film steekt de Antwerps-Britse stand-upcomedian opnieuw het Kanaal over, naar zijn geboortestad Bristol, naar schrijver Owen Jones, naar diens collega Joris Luyendijk, maar ook naar de jaren dat de Iron Lady de plak zwaaide. Aan de hand van gesprekken met onder andere Tom Lanoye, Slongs Dievanongs en Rachida Aziz koppelt Williams voortdurend terug naar BelgiŽ. Hoezo, There Is No Alternative?
klik de cover voor meer info
  Winsthonger Winsthonger - Michael Parenti
Een beest dat alles en iedereen om zich heen verslindt en uiteindelijk gedoemd is ook zichzelf te vernietigen: zo omschrijft Michael Parenti ons economisch systeem, ook wel eens Ďkapitalismeí genoemd. In zijn gekende spitante stijl neemt de oude meester u mee op een dolle rit doorheen zijn vaderland.
klik de cover voor meer info
  Wannes Wannes - Dree Peremans sr.
In 2008 overleed Wannes Van de Velde, zanger, flamencogitarist, schilder, tekenaar, liedjesschrijver, componist, decorontwerper- en bouwer, lesgever, columnist, schrijver, inspirator voor vele muzikanten... Deze biografie brengt hem een beetje terug...
klik de cover voor meer info
  Dit is morgen Dit is morgen - Thomas Decreus - Christophe Callewaert
Thomas Decreus en Christophe Callewaert bespreken de hedendaagse recepten om onze samenleving uit de impasse te halen. Hun conclusie is verrassend. Verandering blijkt niet eens zo moeilijk.
klik de cover voor meer info
  Dwarsliggers voor opbouwwerk Dwarsliggers voor opbouwwerk - Alain Storme
Een reeks teksten met economische, sociaalgeografische en politiek-filosofische inslag. Geen praktijkboek over opbouwwerk maar het resultaat van drie decennia naar de dingen kijken met de ene voet in de praktijk en met de andere in de theorie.
klik de cover voor meer info
  Tafel 18 Tafel 18 - Rik Vanmolkot (red.)
Over de geŽngageerde werking van het wijkhuis Chambťry in Etterbeek, al 20 jaar lang, met een dienstencentrum, sociaal restaurant, wijk-, kinder- en jongerenwerking, een renovatieploeg en klusjesdienst. Een relaas van mensen, enthousiasme en warme solidariteit.
klik de cover voor meer info
  De mens, de robot, de arbeid De mens, de robot, de arbeid - Gilbert De Swert
Een boek over robotisering en digitalisering, over Google en de echte Tesla. Over minder werk en minder werken, en over oplossingen die eigenlijk te radicaal zijn om door iemand anders dan een Silicon Valley-entrepreneur gesuggereerd te worden.
klik de cover voor meer info
  Nepal Nepal - Nick Meynen
Journalistiek reisverhaal van 2500 wandelkilometers door een klein land dat allesbehalve immuun blijkt te zijn voor beslissingen die bij ons worden genomen. Compleet herziene heruitgave met nieuwe hoofdstukken over de hulp na de aardbeving en de opstand in het laagland.
klik de cover voor meer info
  Let op je woorden Let op je woorden - Jan Blommaert
Politiek is een wereld van woorden en beelden. In dit boekje gaat taalkundig antropoloog Jan Blommaert in op de diepere structuren van de taal die onze hoofden vult. Hij verheldert begrippen en geeft tips om doorheen de woordenwolk te leren kijken en de producenten ervan lik op stuk te geven.
klik de cover voor meer info
  Liefde in tijden van angst Liefde in tijden van angst - Bleri Lleshi
Een prikkelend essay van 'straatfilosoof' Lleshi over solidariteit, spiritualiteit en de noodzaak van een liefdessamenleving. Als reactie tegen de angstsamenleving.
klik de cover voor meer info
  Misdaad en straf vandaag Misdaad en straf vandaag - Tom Decorte - Raf Jespers - Olga Petintseva - Pascal Tuteleers
In dit manifest naar aanleiding van de verjaardag van het overlijden van professor Patrick Hebberecht breken vier auteurs een lans voor de kritische criminologie. Van privacy tot ongelijkheid, van SyriŽstrijders tot GAS-boetes: actueler dan ooit.
klik de cover voor meer info
  De mythe van de groene economie De mythe van de groene economie - Anneleen Kenis - Matthias Lievens
Dit boek ontrafelt de mythe van de groene economie in al haar dimensies - emissiehandel, duurzaam consumeren, bevolkingscontrole, technologisch optimisme... 3de geheel herziene editie, met een eerste balans van de klimaattop in Parijs.
klik de cover voor meer info
  Jihad en kolonialisme Jihad en kolonialisme - Lucas Catherine - Kareem El Hidjaazi
Een rit door een paar honderd jaar westerse maatschappelijke en culturele agressie in de moslimwereld. Met een bijdrage van Kareem el Hidjaazi een Brusselse moslim die vanuit BelgiŽ naar het Midden-Oosten trok.
klik de cover voor meer info
  Buy buy art Buy buy art - Robrecht Vanderbeeken
De vermarkting van kunst en cultuur is meer dan Bumba en de clown van McDonald's. Een boek over Mad Max, postmodern dwalen, Gerhard Richter, MichaŽl Borremans, selfies, Hart boven Hard, Tomorrowland, Gramsci. Over Sven Gatz, soevereine kunstenaars... en u.
klik de cover voor meer info
  Climate Express Climate Express - Natalie Eggermont
Voor het klimaat nadert het uur van de waarheid. Natalie Eggermont, machiniste van Climat Express, schreef hťt handboek voor elke klimaatactivist die mee het fossiele systeem wil wegblazen.
klik de cover voor meer info
  Psychogenocide Psychogenocide - Erik Thys
In dit baanbrekend boek geeft Erik Thys de genocide van de nazi's op hun eigen burgers met een psychiatrische problematiek of handicap ťťn naam en vele gezichten. En legt een verrassende link met de beroemde nazitentoonstelling Entartete Kunst waarin rassenhaat, haat tegen de modernen en haat tegen psychisch kwetsbare personen samenkwamen.
klik de cover voor meer info

Kijk ook op de themapagina's

• politiek-economie •  sociaal-politiek •  geschiedenis •  gezondheid •  muziek

activiteiten

 • Boekvoorstellingen "Liefde in tijden van angst"
       14-02-2016 -
       @ verschillende locaties - info
 • Boekvoorstelling "Vrijheid en zekerheid"
       08-12-2016 - 19.30 uur
       @ Hasselt - info
 • Boekvoorstelling "Kinderen van het web"
       09-12-2016 - 19.30 uur
       @ Hasselt - info
 • Boekvoorstelling "De kracht van rechtvaardigheid"
       13-12-2016 - 19.30 uur
       @ Leuven - info
 • Boekvoorstelling "Ry Cooder"
       14-12-2016 - 20 uur
       @ Antwerpen - info
 • Boekvoorstelling "Ry Cooder"
       16-12-2016 - 20 uur
       @ Oudenaarde - info
 • Boekvoorstelling "Graailand"
       19-12-2016 - 20.30 tot 22 uur
       @ Antwerpen - info
 • De Volgende Stroof in het kader van de Nacht van de Geschiedenis
       21-03-2017 - 20 uur
       @ Kampenhout - info
 • Boekvoorstelling "Wannes"
       29-03-2017 - te bepalen
       @ Mol - info
 • De Volgende Stroof
       30-03-2017 - te bepalen
       @ Balegem - info
 • De Volgende Stroof
       09-11-2017 - te bepalen
       @ Geel - info

 

 

 

 

 

top
 

verwacht

Graailand

Boekvoorstelling 19 december - De Roma, Antwerpen

Bob Dylan krijgt de Nobelprijs voor Literatuur

Bob Dylan in de studio

Het volledige achtergrondverhaal bij elke studioplaat die Bob Dylan maakte

nieuwe boeken najaar 2016

nieuwe boeken najaar 2016
   · overzicht online
   · folder in pdf

Recente essays en opiniestukken

Vanaf 20 euro gratis verzending binnen België

cadeaubon voor online bestellingen

cadeaubon  
info

blijf op de hoogte

schrijf in op onze nieuwsbrieven

Of kies voor rss feed