EPO behoort niet tot een uitgeversgroep en kiest voor een onafhankelijke koers. In onze boeken geen officiŽle waarheden en geen eenheidsdenken, maar feitelijke analyses, achterkanten van het officiŽle gelijk, de ontrafeling van mythes. Onze boeken richten zich daarbij niet tot een kleine groep specialisten, maar tot een breed publiek.

 

 

nieuwe boeken

  FUCK TINA! FUCK TINA! - Nigel Williams
In dit boek en deze film steekt de Antwerps-Britse stand-upcomedian opnieuw het Kanaal over, naar zijn geboortestad Bristol, naar schrijver Owen Jones, naar diens collega Joris Luyendijk, maar ook naar de jaren dat de Iron Lady de plak zwaaide. Aan de hand van gesprekken met onder andere Tom Lanoye, Slongs Dievanongs en Rachida Aziz koppelt Williams voortdurend terug naar BelgiŽ. Hoezo, There Is No Alternative?
klik de cover voor meer info
  Winsthonger Winsthonger - Michael Parenti
Een beest dat alles en iedereen om zich heen verslindt en uiteindelijk gedoemd is ook zichzelf te vernietigen: zo omschrijft Michael Parenti ons economisch systeem, ook wel eens Ďkapitalismeí genoemd. In zijn gekende spitante stijl neemt de oude meester u mee op een dolle rit doorheen zijn vaderland.
klik de cover voor meer info
  Wannes Wannes - Dree Peremans sr.
In 2008 overleed Wannes Van de Velde, zanger, flamencogitarist, schilder, tekenaar, liedjesschrijver, componist, decorontwerper- en bouwer, lesgever, columnist, schrijver, inspirator voor vele muzikanten... Deze biografie brengt hem een beetje terug...
klik de cover voor meer info
  Dit is morgen Dit is morgen - Thomas Decreus & Christophe Callewaert
Thomas Decreus en Christophe Callewaert bespreken de hedendaagse recepten om onze samenleving uit de impasse te halen. Hun conclusie is verrassend. Verandering blijkt niet eens zo moeilijk.
klik de cover voor meer info
  Dwarsliggers voor opbouwwerk Dwarsliggers voor opbouwwerk - Alain Storme
Een reeks teksten met economische, sociaalgeografische en politiek-filosofische inslag. Geen praktijkboek over opbouwwerk maar het resultaat van drie decennia naar de dingen kijken met de ene voet in de praktijk en met de andere in de theorie.
klik de cover voor meer info
  Tafel 18 Tafel 18 - Rik Vanmolkot (red.)
Over de geŽngageerde werking van het wijkhuis Chambťry in Etterbeek, al 20 jaar lang, met een dienstencentrum, sociaal restaurant, wijk-, kinder- en jongerenwerking, een renovatieploeg en klusjesdienst. Een relaas van mensen, enthousiasme en warme solidariteit.
klik de cover voor meer info
  De mens, de robot, de arbeid De mens, de robot, de arbeid - Gilbert De Swert
Een boek over robotisering en digitalisering, over Google en de echte Tesla. Over minder werk en minder werken, en over oplossingen die eigenlijk te radicaal zijn om door iemand anders dan een Silicon Valley-entrepreneur gesuggereerd te worden.
klik de cover voor meer info
  Nepal Nepal - Nick Meynen
Journalistiek reisverhaal van 2500 wandelkilometers door een klein land dat allesbehalve immuun blijkt te zijn voor beslissingen die bij ons worden genomen. Compleet herziene heruitgave met nieuwe hoofdstukken over de hulp na de aardbeving en de opstand in het laagland.
klik de cover voor meer info
  Let op je woorden Let op je woorden - Jan Blommaert
Politiek is een wereld van woorden en beelden. In dit boekje gaat taalkundig antropoloog Jan Blommaert in op de diepere structuren van de taal die onze hoofden vult. Hij verheldert begrippen en geeft tips om doorheen de woordenwolk te leren kijken en de producenten ervan lik op stuk te geven.
klik de cover voor meer info
  Liefde in tijden van angst Liefde in tijden van angst - Bleri Lleshi
Een prikkelend essay van 'straatfilosoof' Lleshi over solidariteit, spiritualiteit en de noodzaak van een liefdessamenleving. Als reactie tegen de angstsamenleving.
klik de cover voor meer info
  Misdaad en straf vandaag Misdaad en straf vandaag - Tom Decorte, Raf Jespers, Olga Petintseva en Pascal Tuteleers
In dit manifest naar aanleiding van de verjaardag van het overlijden van professor Patrick Hebberecht breken vier auteurs een lans voor de kritische criminologie. Van privacy tot ongelijkheid, van SyriŽstrijders tot GAS-boetes: actueler dan ooit.
klik de cover voor meer info
  De mythe van de groene economie De mythe van de groene economie - Anneleen Kenis en Matthias Lievens
Dit boek ontrafelt de mythe van de groene economie in al haar dimensies - emissiehandel, duurzaam consumeren, bevolkingscontrole, technologisch optimisme... 3de geheel herziene editie, met een eerste balans van de klimaattop in Parijs.
klik de cover voor meer info
  Jihad en kolonialisme Jihad en kolonialisme - Lucas Catherine & Kareem El Hidjaazi.
Een rit door een paar honderd jaar westerse maatschappelijke en culturele agressie in de moslimwereld. Met een bijdrage van Kareem el Hidjaazi een Brusselse moslim die vanuit BelgiŽ naar het Midden-Oosten trok.
klik de cover voor meer info
  Buy buy art Buy buy art - Robrecht Vanderbeeken
De vermarkting van kunst en cultuur is meer dan Bumba en de clown van McDonald's. Een boek over Mad Max, postmodern dwalen, Gerhard Richter, MichaŽl Borremans, selfies, Hart boven Hard, Tomorrowland, Gramsci. Over Sven Gatz, soevereine kunstenaars... en u.
klik de cover voor meer info
  Climate Express Climate Express - Natalie Eggermont
Voor het klimaat nadert het uur van de waarheid. Natalie Eggermont, machiniste van Climat Express, schreef hťt handboek voor elke klimaatactivist die mee het fossiele systeem wil wegblazen.
klik de cover voor meer info
  Psychogenocide Psychogenocide - Erik Thys
In dit baanbrekend boek geeft Erik Thys de genocide van de nazi's op hun eigen burgers met een psychiatrische problematiek of handicap ťťn naam en vele gezichten. En legt een verrassende link met de beroemde nazitentoonstelling Entartete Kunst waarin rassenhaat, haat tegen de modernen en haat tegen psychisch kwetsbare personen samenkwamen.
klik de cover voor meer info
  Butagas, blauwe vuilniszakken en 'Du' van Peter Maffay Butagas, blauwe vuilniszakken en 'Du' van Peter Maffay - Lieve De Cleen
De geschiedenis van een gezin op de pechstrook van het leven. Een relaas van uw kinderen geplaatst zien worden, zonder elektriciteit en water zitten, en zeveraars die uitgerekend dan komen zagen dat uw vuilniszakken niet de juiste kleur hebben.
klik de cover voor meer info
  Er zijn geen paarden in Brussel Er zijn geen paarden in Brussel - Rodaan Al Galidi, Rachida Lamrabet, Bart Demyttenaere, Pat Van Beirs, Do Van Ranst en Michael De Cock
Ze heten Svetlana, Teliwel, Nozizwe, Zaki, Abdulkarim en Mohammed. Ze komen van ít Zuiden; van Zimbabwe, Afghanistan en SomaliŽ, maar evengoed van Rusland.
klik de cover voor meer info
  Leren met autisme Leren met autisme - Kobe Vanroy
Dit boek verheldert, aan de hand van de AutismeCentraalMethodiek, gedragsproblemen in de klas vanuit autistisch denken en biedt een concrete aanpakstrategie waarin er plaats is voor zowel omgevingsaanpassingen als vaardigheden leren.
klik de cover voor meer info
  De schat van je leven De schat van je leven - Herlinde Dely
Drie boekjes die een geheel vormen met: informatie over dementie en het belang van herinneringen, foto's en gespreksmateriaal rond negen thema's en een levensboek om zelf het levensverhaal van de persoon met dementie in op te tekenen. Voor mantelzorgers, professionele hulpverleners en vrijwilligers.
klik de cover voor meer info
  Langer thuis met dementie Langer thuis met dementie - Jan Steyaert & Stefanie Meeuws
In dit boek staan de verschillende manieren centraal waarop we mensen met dementie kunnen ondersteunen om zelfstandig thuis te wonen, zoals psycho-educatie, een goed samenspel van ambulante hulpverlening of technologie en woningaanpassingen.
klik de cover voor meer info
  Peter Positief Peter Positief - Peter Dombret
Maar wat doe je wanneer je dokter je op een dag meedeelt: Uw bloedresultaten wijzen uit dat u seropositief bent? Dit boek is het verhaal van Peter die dat 20 jaar geleden te horen kreeg. Het klinkt als een lied van hoop en optimisme.
klik de cover voor meer info
  Het establishment Het establishment - Owen Jones
Een tocht langs de achterkamertjes van de Britse elite, van de lobby's in Westminster tot de mediaredacties, van de hoofdkantoren van de grote bedrijven tot de trading rooms van de City en de hoofdkwartieren van de politie. Wat zijn de onderlinge relaties tussen de rijken? Welke machtsinstrumenten gebruiken ze? Hoe plunderen ze de openbare diensten?
klik de cover voor meer info
  Veerkracht en burgerschap Veerkracht en burgerschap - Jef Peeters (red.)
Hoe kan het sociaal werk inhaken op een beweging voor een grondige verandering van de samenleving in de richting van rechtvaardige duurzaamheid? Welke sociale praktijken getuigen van een nieuw denken over mens, samenleving en wereld? En hoe wijzen nieuwe burgerinitiatieven de weg naar een economie voor het gemeenschappelijk welzijn van allen?
klik de cover voor meer info
  In Molenbeek In Molenbeek - Hans Vandecandelaere
Een verhaal over het mozaÔek en de dynamiek van culturen, religies, veiligheid, trendy kanaalherbestemming, sluikstort, onderwijs, pleinaanleg, ingenieuze nieuwbouw, nieuwe Vlaamse migranten, armoede en gemondialiseerde rijkdomproductie.
klik de cover voor meer info

Kijk ook op de themapagina's

• politiek-economie •  sociaal-politiek •  geschiedenis
•  gezondheid •  muziek

activiteiten

 • Boekvoorstellingen "Liefde in tijden van angst"
       14-02-2016 -
       @ verschillende locaties - info
 • Boekvoorstelling "FUCK TINA!"
       29-05-2016 - 11 uur
       @ Sint-Niklaas - info
 • Boekvoorstelling "FUCK TINA!"
       03-06-2016 - 20 uur
       @ Antwerpen - info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

top
 

nu ook apart verkrijgbaar

De schat van je leven deel 3

Deel 3, Levensboek, van De schat van je leven ook apart verkrijgbaar - korting vanaf 30 exemplaren

voorjaar 2016

nieuwe boeken voorjaar 2016
   · overzicht online
   · folder in pdf

Klimaattop Parijs

Achtergrond bij de klimaattop in Parijs

Achtergrond bij de aanslagen in Parijs

Recente essays en opiniestukken

Vanaf 20 euro gratis verzending binnen België

cadeaubon voor online bestellingen

cadeaubon  
info

blijf op de hoogte

schrijf in op onze nieuwsbrieven

Of kies voor rss feed