EPO op Facebook EPO op Facebook

geschiedenis

cover Tien dagen die de wereld deden wankelen

Tien dagen die de wereld deden wankelen
John Reed

Het meeslepende ooggetuigenverslag van de jonge Amerikaanse journalist John Reed, een van de enige westerlingen die de Oktoberrevolutie van op de eerste rij meemaakte.

cover Terug op de plaats die ik nooit heb verlaten

Terug op de plaats die ik nooit heb verlaten
Tobias Schiff

In zinnen die lezen als verzen vertelt Tobias Schiff over zijn lange tocht langs de concentratiekampen van Hitler. Een ontroerende getuigenis. Een literaire ontdekking, aldus Arnon Grunberg in zijn voorwoord.

cover Kongo

Kongo
Een voorgeschiedenis
Lucas Catherine

Dit is het verhaal van toen Congo nog gewoon Kongo met hoofdletter K heette. Een relaas uit een periode toen men nog geloofde dat kolonisatie vooruitgang betekende en blanken nog een heel andere kijk op zwarten hadden.

cover Malcolm X

Malcolm X
Fikry El Azzouzi

Meer dan een halve eeuw na zijn dood blijft Malcolm X, formerly known as Malcolm Little, een icoon en cultheld in hetzelfde rijtje als Che en Lumumba. Dit boek wekt hem weer tot leven.

cover BelgiŽ

BelgiŽ
Een mťnage ŗ trois
Guido Fonteyn

Een bundeling van 3 essentiŽle boeken van Guido Fonteyn: Over de taalgrens, Grensgebied en Vlaanderen, Brussel, WalloniŽ. Samen een averechtse wandeling doorheen de geschiedenis van ons complexe land.

cover Jihad en kolonialisme

Jihad en kolonialisme
Lucas Catherine - Kareem El Hidjaazi

Een rit door een paar honderd jaar westerse maatschappelijke en culturele agressie in de moslimwereld. Met een bijdrage van Kareem el Hidjaazi een Brusselse moslim die vanuit BelgiŽ naar het Midden-Oosten trok.

cover Psychogenocide

Psychogenocide
Psychiatrie, kunst en massamoord onder de nazi's
Erik Thys

Erik Thys geeft de genocide van de nazi's op hun eigen burgers met een psychiatrische problematiek of handicap ťťn naam en vele gezichten. En legt een verrassende link met de beroemde nazitentoonstelling Entartete Kunst.

cover In naam van de FŁhrer

In naam van de FŁhrer
Lydia Chagoll

Met fotodocumenten en een verzameling treffende teksten, citaten uit nazi-publicaties, voert dit boek naar het hart van het beestachtig systeem.

cover Natan Ramet

Natan Ramet
Mens, kampnummer, getuige
Ronny Vandecandelaere

Natan Ramet overleeft Birkenau. Dit boek evoceert de gruwelijke geschiedenis, maar ook hoe hij na de Shoah rechtkrabbelt en getuigt. Een verhaal over verwerken maar nooit vergeten.

cover Democratie als dodelijk exportproduct

Democratie als dodelijk exportproduct
Een geschiedenis van de Amerikaanse buitenlandpolitiek
William Blum

In zijn levenswerk beschrijft Blum de geschiedenis van het belangrijkste exportproduct van de VS: democratie, of beter de Amerikaanse versie ervan, kapitalisme. Ondanks de humor een zeer verontrustend boek.

cover Fabiola en Franco

Fabiola en Franco
De marionet en de dictator
Anne Morelli

Met geschiedkundige werken, krantenartikels en archiefstukken in de hand toont Morelli aan hoe generaal Franco Boudewijn en Fabiola in de watten legde, maar ook hoe ons toenmalige vorstenpaar tot het bittere einde met Franco bevriend bleef.

top
 

Overzicht

alle boeken in de rubriek geschiedenis

Verwacht

Een geschiedenis van sociaal werk

Een geschiedenis van sociaal werk - Dries Claessens

De mythe van de goede oorlog

De mythe van de goede oorlog
Amerika en de Tweede Wereldoorlog - Jacques R. Pauwels