EPO op Facebook EPO op Facebook

Hoe durven ze? · De euro, de crisis en de grote hold-up
Peter Mertens

cover Hoe durven ze?

  Bookmark and Share

Meer boeken

Van dit boek bestaat een nieuwe editie


Nu ook in het Duits

Peter Mertens kreeg voor dit boek de Prijs Jaap Kruithof 2012 (Recht voor de Jaap prijs)

Met een woord vooraf van Dimitri Verhulst

De Eyjafjallajökull is een natuurfenomeen. De economische crisis niet. Hier past geen verbijstering over ontembare krachten, maar verontwaardiging. Bankiers, poenslurpers en luchtbellenblazers kregen na de crisis van 2008... nog meer macht. In een grote hold-up verhuisden opnieuw miljoenen euro's naar de miljonairs. In Europa hebben de speculanten ondertussen een keizerlijke status gekregen, en worden ze braafjes "markten" genoemd. Als waren ze keizer Nero, beslissen ze – met duim omhoog of omlaag – over de toekomst van gehele volkeren. Van Griekenland en Italië tot bij ons eisen zij alweer dat u en ik de crisis betalen, voor de tweede keer. Hoe durven ze!

Hoe durven ze? brengt de geest van Tijl Uilenspiegel en de geuzen tot leven, de tegenstroom die democratie, vrijheid en economie opnieuw wil veroveren op de papen en zakenkabinetten van het kapitalistische Europa.

'Dit boek, dat ik des te zeer zou willen bestickeren als "noodzakelijk", begroet ik als een warm en hernieuwd begin in de strijd tegen het asocialisme.' – Dimitri Verhulst

Hoe durven ze - de documentaire in 5 afleveringen

 

documentaire

Hoe durven ze? is ook beschikbaar in de Luisterpuntbibliotheek voor blinden en slechtzienden

Inkijken:

Colofon:

isbn: 9789491297137 · 2011-2012, 10de druk · paperback (15 x 22,5 cm) - 360p. · prijs: € 20.00